(video) CES 2020: Premieră – BMW X7 ZeroG Lounger are un tip de scaun pe care-l vom vedea în producţia de serie

Prin BMW i Interaction EASE despre care v-am spus mai devreme, BMW Group oferă o privire asupra unui viitor în care călătoriile autonome au devenit de mult timp o parte din viaţa de zi cu zi. Cu toate acestea, standul producătorului auto premium la ediţia din acest an a expoziţiei CES din Las Vegas nu este doar o platformă pentru studii auto, ci prezintă şi soluţii de design concrete – lucru evidenţiat de BMW X7 ZeroG Lounger.

Oferind prima experienţă complet personalizată şi relaxată într-un model BMW, acest scaun este pregătit să fie introdus în producţia de serie în următorii ani!

Conceptul de “Zero Gravity Chair” presupune asigurarea unei poziţii cu picioarele ridicate, care distribuie greutatea corpului uniform şi eliberează stresul spatelui şi al altor regiuni ale corpului. Este o poziţie similară cu cea pe care o au astronauţii la decolare pentru a putea face faţă la acceleraţii puternice.

Două modele BMW X7 40i xDrive echipate cu ZeroG Lounger sunt expuse la CES 2020 şi pot fi luate de vizitatori în aceste zile la un test drive. Scaunul luxos din dreapta şoferului poate fi înclinat cu 40 sau 60 de grade, într-o poziţie coborâtă confortabil. Centura de siguranţă este parte integrantă a scaunului şi se adaptează pentru a se potrivi cu poziţia înclinată, asigurând siguranţă maximă chiar şi în timpul deplasării.

BMW X7 ZeroG Lounger îndeplineşte deja toate standardele de siguranţă necesare, datorită dotărilor de siguranţă noi şi inovatoare. Pe lângă integrarea centurii în scaun, acestea includ şi un airbag cocoon, care oferă ocupantului protecţie de jur-împrejur în caz de accident şi disipare eficientă a energiei de impact prin intermediul şinei scaunului.

Fabricat din materiale de cea mai bună calitate, ZeroG Lounger se concentrează pe oferirea confortului suprem în scaun – răspunde şi nevoilor pasagerului în timpul călătoriei. De exemplu, când scaunul este în poziţia înclinat, pasagerul se poate bucura de programul de divertisment în automobil pe un ecran încorporat în tapiţeria plafonului.

De asemenea, pot opta pentru afişarea informaţiilor direcţionale pe ecran în timpul unei călătorii, completate cu grafică animată atunci când se efectuează un viraj. Pe lângă faptul că ajută orientarea în spaţiu, aceasta poate reduce de patru ori răul de mişcare.

Pasagerii nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la diminuarea duratei de viaţă a bateriei smartphone-ului; dispozitivul lor poate fi plasat într-un suport cu o instalaţie de încărcare wireless. Designul inteligent al suportului permite ca afişajul smartphone-ului să fie vizualizat fără probleme în oricare dintre diferitele poziţii de şezut sau de înclinare ale ZeroG Lounger.

La momentul actual BMW nu menţionează care va fi prima maşină de serie dotată cu cel puţin un astfel de scaun, însă ne bucură faptul că apariţia-i este iminentă.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-ces-2020-premiera-mondiala-noul-bmw-i3-urban-suite-un-taximetru-al-viitorului-apropiat/

(video) Test Drive: Am condus noul BMW X7 M50d

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/