(video) CES 2022: În noul Cadillac InnerSpace poţi privi televizorul de pe o canapea pe tot parcursul călătoriei

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cadillac, prin intermediul CES 2022, și-a extins viziunea asupra viitoarei mobilități autonome personale prin conceptul InnerSpace — un vehicul electric de lux autonom pentru doi pasageri.

Folosind tehnologii de ultimă oră, concepute pentru a îmbunătăți experiența pasagerilor, împreună cu timpul personal sporit oferit de mobilitatea complet autonomă, InnerSpace crește portofoliul Cadillac Halo Concept de vehicule concepute nu numai pentru a muta pasagerii într-un mediu luxos, dar și pentru a le spori bunăstarea. 

Portofoliul Cadillac Halo Concept reprezintă posibilități viitoare cu o gamă de opțiuni autonome personale și caracteristici avansate ale vehiculului conectat.

„Vehiculele din portofoliul Cadillac Halo Concept sunt concepute pentru a oferi călătorii fără efort prin mijloace extraordinare. Sunt viziuni pentru următorul deceniu și nu numai, care arată posibilitățile oferite de abordarea cuprinzătoare a General Motors asupra tehnologiei de acționare autonomă, cu scopul unei lumi cu zero accidente, zero emisii și zero congestionare.”

Bryan Nesbitt, director executiv al GM, Global Advanced Design and Global Architecture Studio

Cadillac a introdus primele două concepte Halo anul trecut la CES: PersonalSpace, un concept tip VTOL cu decolare/aterizare verticală, cu un singur loc, conceput pentru a-și muta literalmente pasagerul deasupra zgomotului și aglomerației traficului terestru. Iar SocialSpace este un vehicul autonom și spațios pentru până la șase, conceput pentru a ajuta pasagerii să se relaxeze și să se reîncarce cu energie.

Din punct de vedere conceptual, portofoliul modifică modul în care pasagerii își folosesc timpul într-o călătorie, oferind un spațiu pentru alinare și răgaz. Autonomia deplină renunță la responsabilitatea controlului vehiculului, în timp ce designul dramatic și tehnologiile avansate mențin senzația de pătrundere într-un Cadillac.

De fapt, tehnologii precum accesul biometric și învățarea automată AI sunt valorificate și completează mediul de lux caracteristic Cadillac pentru a susține experiențe unice de wellness. Prin funcții definite de software și conectivitate avansată a vehiculelor, portofoliul Cadillac Concept Halo ar putea oferi fiecărui pasager o experiență cu adevărat personalizată, posibilă prin platforma software Ultifi a GM. 

Ultifi permite livrarea fără întreruperi a actualizărilor de software către clienți. Experiențele prezentate în portofoliul Halo demonstrează potențialul pe măsură ce atât Ultifi, cât și tehnologia autonomă continuă să evolueze.

PersonalSpace și SocialSpace se vor alătura InnerSpace în experiența virtuală CES a GM în această săptămână, împreună cu o imagine a viitorului călătoriilor de lux printr-un alt concept – OpenSpace – care va fi introdus mai târziu.

Caracteristici cheie:

  • Intrarea biometrică și interfețele bazate pe inteligență artificială, accesibile printr-un afișaj LED SMD mare, captivant și panoramic, le permit pasagerilor să aleagă una dintre temele de implicare în realitate augmentată, divertisment și recuperare de sănătate pentru călătoria lor. Datorită Ultifi, inginerii Cadillac și terții autorizați vor putea adăuga teme și caracteristici suplimentare prin tehnologia OTA.
  • Cu sistemul de gestionare a bateriei fără cabluri, datorită platformei Ultium, modulele bateriei sunt răspândite în mai multe zone ale conceptului, ceea ce a permis designerilor să optimizeze cabina pentru spațiu și liniște. Această libertate de design a permis, de asemenea, amenajarea unei podele cu profil redus, oferind o poziție extrem de joasă, asemănătoare unei mașini sport.
  • La exterior, InnerSpace are o sticlă panoramică extinsă pe acoperiș și pe o parte din părțile laterale ale caroseriei, pentru o vedere aproape nestingherită. Acoperișul se deschide odată cu ușile pentru o intrare și ieșire mai confortabilă, iar scaunele se întorc şi ele spre exterior când ușile sunt deschise, sporind efectul.
  • Chiar și anvelopele conceptului sunt proiectate pentru a spori confortul. Dezvoltate de Goodyear pentru vehicule electrificate, acestea dispun de tehnologia SoundComfort concepută pentru a ajuta la atenuarea rezonanței undelor sonore din anvelopă pentru o călătorie liniștită, în timp ce uleiul de soia și silice pe bază de coajă de orez înlocuiesc uleiul pe bază de petrol ca ingredient cheie în construcția lor.
  • Și pentru că conducerea autonomă îndepărtează o parte din legătura șoferului cu șoseaua, Goodyear SightLine – tehnologia inteligentă a anvelopelor Goodyear, transmite informații importante despre presiune, temperatură, sarcină și alți factori de performanță.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata