(video) Chinezii de la Hongqi au organizat primul crash test naţional cu trei maşini

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Odată cu progresul vremurilor, tehnologia siguranței automobilelor a introdus o nouă etapă de descoperire cuprinzătoare, iar dezvoltarea și aplicarea tehnologiei a îmbunătățit performanța siguranței auto la un nivel cu totul nou. În același timp, statutul de „siguranță” în mintea consumatorilor este și el din ce în ce mai ridicat, iar diverse mărci de mașini chiar pun „performanța de siguranță” pe cea mai importantă poziție.

Fiind o marcă de lux autohtonă, Hongqi a considerat întotdeauna siguranța produselor sale ca prioritate de vârf în cercetare, dezvoltare și design și a construit o „siguranță națională a mașinilor” lider în industrie, cu putere tehnică de vârf pentru a realiza interesele clienților și a satisface preocupările lor.

Mai nou, FAW-Hongqi a efectuat un test public al noului Hongqi H5 în primul crash test naţional cu trei vehicule, organizat la Centrul Auto din Tianjin, obținând rezultate excelente şi demonstrând pe deplin performanța supremă în materie de siguranță. Se anticipează că modelul va cuceri eventual un rating maxim şi din partea Euro NCAP!

Condițiile de lucru ale acestei provocări sunt extrem de dure și este pentru prima dată când în China se simulează situații de urgență extreme și complexe care pot fi întâlnite în scenarii reale de trafic rutier, în special pe drumurile naționale, drumurile provinciale și alte drumuri, unde primele două vehicule se ciocnesc frontal, iar un al treilea intră în spatele unuia dintre ele.

În procesul de coliziune frontală, cele două vehicule circulă cu viteză relativ mare și s-a generat o energie cinetică relativ mare, iar coliziunea din spate a celui de-al treilea vehicul provoacă adesea răni secundare grave șoferilor și pasagerilor, punându-le în pericol viața. În acest test, într-un mediu cuprinzător simulat real, a fost organizat un crash test în care primele două vehicule s-au ciocnit cu 100% din suprafaţa lor frontală, fiind accelerate până la 50 de km/h, iar al treilea vehicul a intrat în coliziune cu al doilea, având la fel o viteză de 50 km/h.

Ca răspuns la condițiile complexe de lucru, noul Hongqi H5 a obținut rezultate excelente: în primul rând, după testul de coliziune, cabinele au rămas intacte; în al doilea rând, ușile nu s-au deschis şi astfel s-a arătat că nu există riscul ca pasagerii să fie aruncaţi din mașină, dar ulterior portierele s-au putut deschide fără probleme pentru ca pasagerii să poată ieşi după accident.

Toate pernele de aer au fost declanşate, iar scaunele şi centurile de siguranţă nu au întâmpinat defecte. În plus, sistemul de alimentare a rezistat şi nu s-a produs nicio scurgere de combustibil. În cele din urmă, după test, scorurile cuprinzătoare ale manechinelor din cele trei vehicule de teste au fost excelente, iar daunele generale au fost mici.

Noul Hongqi H5 adoptă o nouă generație de corp de înaltă rezistență: structura unică a caroseriei numită 9H4M. Pe baza caroseriei originale 9H, patru structuri în formă de M sunt construite pe partea frontală și laterală a habitaclului pentru a spori stabilitatea sa în procesul de coliziune. În comparație cu corpul 9H din generația anterioară, corpul 9H4M are o creștere cu 30% a rezistenței la impact. Este de remarcat faptul că arhitectura cu trei căi proiectată în partea din față a vehiculului poate maximiza dispersia forței și poate crește absorbția de energie, asigurând o cabină descrisă drept „indestructibilă”.

Sedanul chinez care a luat cinci stele la C-NCAP mai este dotat cu nouă airbaguri, centuri de siguranță cu pretensionare în două etape și scaune faţă/spate cu elemente anti şoc. Totodată, are un sistem de apel în caz de urgenţă, care îl face automat în 60 de secunde dacă nu există nicio reacţie din partea şoferului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata