(video) Coloana de mașini la vama Leușeni ajunge și la peste doi kilometri! Cum e acum la punctul de trecere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Traficul în punctele de trecere a frontierei din țară devine din ce în ce mai aglomerat. Mii de oameni încearcă să părăsească Republica Moldova chiar în aceste clipe!

Bineînțeles, o bună parte dintre aceștia sunt ucraineni, dar iată că se atestă un trafic mai mare și din partea concetățenilor noștri. Din păcate, mulți chiar cred în zvonuri, în special cele legate de mobilizarea bărbaților în armata națională în cazul unui atac din partea Rusiei, zvonuri care la moment nu au niciun fundament.

Indiferent de motivul plecării, punctele de trecere cu România sunt aglomerate la moment. O puteți vedea și din filmulețul de mai jos.

Potrivit oamenilor care sunt acum în vama Leușeni, polițiștii nu prea se implică în gestionarea traficului. Au fost văzute mai multe automobile ucrainene care trec cu viteză pe contrasens prin fața acestora și cumva reușesc să treacă în fața coloanei.

Iar astă noapte traficul la fel era aglomerat. Discutând cu un cititor, acesta ne-a declarat că nu a mai văzut o coloană atât de mare spre România. Am reușit să stabilim că în momentul când discutam la subiect, acesta se afla într-o coloană ce depășea doi kilometri.

Ce spune Poliția de Frontieră?

Poliția de Frontieră comunică despre prezența unui flux majorat în mai multe puncte de trecere a frontierei de stat. Informația e valabilă pentru ora 12:20 a zilei de astăzi 05.03.2022.

Intrare în Republica Moldova:

  • PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe (partea ucraineană, rândul de mașini până la 3 km/200 de pietoni)
  • PTF Tudora – Starokazacie (partea ucraineană, circa 100 de mașini)
  • PTF Giurgiulești – Reni (partea ucraineană, circa 40 de mașini)
  • PTF Basarabeasca – Serpniovo (partea ucraineană, circa 150 de mașini)

Ieșire din Republica Moldova:

  • PTF Lipcani-Rădăuți-Prut (partea moldovenească, în jurul a 50 de mașini)
  • PTF Sculeni – Sculeni (partea moldovenească, în jurul a 100 de mașini)
  • PTF Leușeni – Albița (partea moldovenească, în jurul a 80 de mașini)
  • PTF Cahul – Oancea (partea moldovenească, în jurul a 120 de mașini)
  • PTF Giurgiulești – Galați (partea moldovenească, în jurul a 70 de mașini)

Amintim persoanelor care intenționează să traverseze granița de est a țării să folosească și alte puncte de trecere, situate pe aceeași direcție de deplasare: PTF Ceadâr-Lunga 1/2, PTF Vulcănești, PTF Mirnoe, PTF Giurgiulești-Reni.

În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 31.964 traversări persoane, dintre care un număr mai mare – 16.985 pe sensul de ieșire din țară. Cele mai multe traversări au fost ai cetățenilor străini – 26.662.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 20.179 din totalul de traversări, iar 11.785 treceri au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană. 

Perioada mai intensă la frontieră, în care s-a atestat un aflux de călători, a fost între 20:00 și 04:00.

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, un număr total de 19.440 treceri au fost consemnate, dintre care 10.330 pe direcția intrare în Republica Moldova și alte 9.110 treceri la ieșire din țară. Totodată, numărul de 6.178 au constituit trecerile minorilor ucraineni de până la 14 ani inclusiv.

Cmentariile sunt închise