(video) Crash teste cu UAZ Patriot. Iată ce rămâne din maşină după câteva impacturi frontale
Varianta actualizată a modelului UAZ Patriot a suferit o serie de crash teste după metoda numită ARCAP. Două dintre acestea au fost făcute independent, iar unul a fost organizat de către uzina producătoare.
Crash testele realizate după metoda rusă ARCAP prevăd o lovitură frontală a automobilului, la o viteză de 65 km/h, într-o barieră deformabilă din aluminiu dur, aceasta din urmă imitând partea frontală a altei maşini.
Deoarece accidentele se întâmplă foarte rar „cap în cap”, exemplarul de teste a fost lovit de barieră cu doar 40 la sută din partea sa frontală.
Vezi şi: (foto/video) Premieră: UAZ Patriot facelift
Metoda numită ARCAP mai prevede organizarea a două teste asemănătoare în loc de unul singur. Primul a fost făcut la o viteză de 64.9 km/h. Respectiv, rezultatele au fost evaluate la 4.4 puncte şi o stea. Cei de la UAZ au sperat că maşina modernizată va reuşit măcar să ia 8-10 puncte din 16 posibile.
După al doilea crash test, realizat în aceleaşi condiţii şi la o viteză aproximativă, Patriot s-a ales cu 5.3 puncte, o stea şi un „X” pentru şofer. Ca urmare a unui accident în condiţii reale, există un risc mare pentru organele vitale ale şoferului de a fi afectate.
Diferenţa dintre cele două crash teste este următoarea. Primul are o barieră mai înaltă şi aceasta este considerată ca un impact cu o maşină de teren cu o greutate asemănătoare. În cel de-al doilea caz este imitat impactul cu un autoturism, să spunem cu un Mercedes-Benz S-Class.
De asemenea, UAZ a organizat propriul crash test, însă maşina lor a fost echipată cu jante de 16 inci (cele de mai sus aveau 18 inci). Rezultatul – 11 din 16 puncte. Aici, potrivit experţilor independenţi, cei de la UAZ au apelat la un şiretlic pentru ca pernele de aer să se deschidă cu opt milisecunde înainte de impact.
Sursă: auto.mail.ru
Cmentariile sunt închise