(video) Cuplul de moldoveni Stanly & Katya prezintă Frozen Romania II – un tribut inclusiv pentru legendarul motor M50d

Pe 16 martie 2016, cu exact cinci ani în urmă, cuplul creativ din spatele proiectului “Traveller’s tales”, adică Stanly & Katya (cuplul de moldoveni Stanislav Cociorva și Ecaterina Cernei), au lansat primul lor proiect de călătorii – Frozen Romania. A fost o călătorie cu X6 M50d prin România spulberată de viscol şi acoperită de iarna grea.

Rezultatul acestei călătorii a fost un prim scurtmetraj care s-a bucurat de un succes internaţional deosebit, fiind prezentat într-un comunicat de presă internaţional BMW Group şi chiar pe pagina oficială www.bmw-m.com.

Au urmat o serie de aventuri prin Europa, în Scoţia, Portugalia şi Norvegia. Dar şi proiecte comerciale cu BMW Group România, un proiect internaţional cu MINI Electric, dar şi o serie de scurtmetraje pentru Concursul de Eleganţă Sinaia 2017 (le puteţi vedea aici, aici şi aici), lansarea naţională de presă BMW Seria 2 Gran Coupe şi proiectul #NightDrive sau testul de presă al proiectului Vitesco Technologies MINI Electric Racing.

La exact cinci ani de la lansarea primului proiect, Traveller’s tales se întoarce în România cu al cincilea scurtmetraj de călătorie – Frozen Romania II. Pentru această experienţă, echipa a folosit, încă o dată, legendarul motor M50d, acum la retragerea istorică de pe piaţă a acestui propulsor cu adevărat unic. Cu patru turbine şi cu 400 CP/760 Nm, M50d va rămâne cel mai puternic diesel de 3.0 litri construit vreodată, stabilind recordul absolut în ceea ce priveşte raportul putere-cilindree şi cuplu-cilindree pentru un motor alimentat cu motorină.

De această dată a echipat un BMW X5 cu suspensie pneumatică, oferind ingredientele perfecte pentru o înfruntare cu iarna în munţii din România: putere şi tracţiune, dar şi eficienţă şi autonomie excelente, capacităţi de off-road pentru drumuri acoperite de zăpadă, dar şi spaţiu şi confort pentru cele 10 zile de aventură.

https://www.youtube.com/watch?v=jE32XqA-cyg

Obiectivul principal al călătoriei din acest an a fost cel mai emblematic drum din România – Transfăgăraşan – şi, cu un set de lentile speciale, vânătoarea de stele pe cerul înstelat de noapte. Ca de fiecare dată, natura a oferit multe momente imprevizibile, dar minunate, precum şi multe provocări.

“Când am plecat în călătorie, începând cu Munţii Bucegi, ne aşteptam să avem o experiență oarecum similară cu prima noastră excursie de iarnă de acum cinci ani. Am fost surprinși de cât de diferite erau lucrurile de data aceasta! Unele dintre locații erau greu de recunoscut și, din cauza vremii deosebite, cu vânturi extrem de puternice și schimbări bruşte de temperatură în acest an, au existat multe avalanșe, ceea ce face ca în unele locații să se ajungă destul de greu.

Chiar dacă legendarul Transfăgărășan este închis pentru iarnă (și cea mai mare parte a anului, sincer), l-am vizitat oricum, deoarece arată uimitor şi enigmatic în acest sezon. Puteți ghici liniile asfaltului și vă puteți aminti toate emoțiile drumului într-o lumină nouă. Trecerea pe jos a tunelului închis, la 2 km altitudine, a fost o experiență specială – puteți simți aproape fantomele mașinilor care trec prin întuneric, agitaţia nebună din vară. Dar traficul respectiv este la cel puțin cinci luni distanță. Cu această cantitate de zăpadă, la fel ca multe alte locații înzăpezite pe care le-am întâlnit, acest drum este bun numai dacă schiezi, faci snowboard… sau zbori”, povestesc Stanly & Katya.

Ingredientul esenţial în aventura cinematografică a Traveller’s  tales au fost, bineînţeles, lentilele.

“Pentru a captura imaginile călătoriei aveți nevoie de un set de instrumente pe care vă puteţi baza, care conturează şi dau valoare personajelor pe care le urmărim. Mereu în mişcare, aveţi nevoie de un kit de calitate, care este compact şi flexibil în același timp. Fiind o echipă de doi, ne-am bucurat de combinația unică a acelor calități cu un set de lentile Leitz Cine M 0.8, Noctilux-M 50mm f / 0.95 fiind monstrul nostru «bokeh*» cu ochi care străpung întunericul”, explică cei doi.

*Bokeh este o tehnică de fotografie sau filmare, care presupune crearea unui efect de “blur” al unor puncte de lumină care nu sunt în focus. Denumirea provine de la cuvântul japonez boke care se traduce prin “ceaţă”.

Alături de Frozen Romania II, Traveller’s tales a produs în ultima aventură şi un film de prezentare a modelului BMW X5, care va fi prezentat într-o campanie specială pe canalele social media BMW România şi pe ecrane din showroomurile BMW din toată ţara.

Cmentariile sunt închise