(video) Detalii despre noul Fisker PEAR, modelul cu preţ de start de 30.000 de dolari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Prin anunțarea mai multor detalii despre noul Fisker PEAR, compania celebrului designer auto mai confirmă că va fi prezentă la IAA Mobility 2023 din München cu o versiune pre-producţie a sa. Se intenționează vânzarea acestei maşini pentru minimum 29.900 de dolari, fără a lua în considerare taxe sau stimulente fiscale.

Caracteristici cheie:

  • Modelul PEAR (se descifrează prin Personal Electric Automotive Revolution) are la bază o platformă originală din oțel, numită SLV-1. Departamentele de inginerie și proiectare ale Fisker au lucrat la reducerea numărului de piese cu 35%, comparativ cu alternativele existente în prezent, compania numind această tehnologie Steel++.
  • Având o lungime de aproximativ 4.550 mm, modelul este mai mic decât crossoverul Fisker Ocean, a cărui livrări au început din trimestrul II al anului curent.
  • Dispune de un hayon unic, botezat Houdini în cinstea iluzionistului Harry Houdini, care permite proprietarilor să încarce și să descarce lucruri în situații de parcare stradală îngustă și să evite deteriorarea structurilor de parcare cu tavane joase. Capacul portbagajului și sticla se deplasează în jos în spatele unei nişe din bara de protecție posterioară și, prin urmare, sunt protejate în cazul unui accident din spate. Viteza de mişcare a elementelor pe maşina de producţie va fi mai mare, imaginile de mai jos fiind doar cu scop demonstrativ.
  • Caracteristicile suplimentare includ un compartiment frontal de tip sertar, numit froot, care poate fi folosit pentru a stoca orice sub capotă, de la pizza livrată la echipamentul de antrenament transpirat, menținând astfel mirosurile departe de cabina mașinii. Acesta va fi oferit cu opțiunea izolării pentru a menține mâncarea caldă sau rece.
  • În interior, mașina este concepută pentru a fi extrem de durabilă, fără părți mobile fragile, fiind astfel excelentă pentru aplicații de car-sharing, familii cu copii sau persoane care preferă mult spațiu de depozitare peste tot.
    • PEAR va avea și un Lounge Mode, prin care toate spătarele scaunelor se rabatează (cele din al doilea rând se pliază înapoi în zona portbagajului), pentru a crea un spațiu mare pentru a viziona un film sau pentru a lua o pauză în poziţie întinsă.
    • Modul Lounge va fi compatibil cu un monitor rotativ opţional de 17.1 inchi pe bord, pentru divertisment.
    • Vehiculul cu cinci locuri va avea opțiunea de a transporta șase persoane. În acest caz, o banchetă pentru două persoane va înlocui scaunul unic al pasagerului din față și consola centrală.
  • Interiorul va include materiale reciclate și pe bază de bio pentru a ajuta la transformarea lui PEAR într-un lider în ceea ce privește sustenabilitatea în segmentul său. PEAR va sta la baza obiectivului Fisker de a crea un vehicul cu emisii de carbon neutre până în 2027. Vehiculul a fost prezentat în forma sa finală de producție, cu excepția “oglinzilor” exterioare cu cameră, care sunt încă în proces de revizuire.
  • Două opțiuni de baterie vor oferi o autonomie estimată în ciclu WLTP de 320 sau 560 km. Se estimează că vehiculul va putea atinge 0-100 km/h în 6.8 secunde.
    • PEAR va fi disponibil cu tracțiune pe roțile din spate și cu tracțiune integrală, va rula pe jante standard de 20 inchi și va fi echipat cu anvelope cu rezistență redusă la rulare. Nişte jante de 22 inchi cu anvelope de înaltă performanță vor fi opţionale.
    • În linia de producție va fi disponibilă și o versiune de înaltă performanță a modelului – Fisker PEAR Extreme.
  • PEAR va fi şi primul vehicul Fisker care va implementa un calculator cu performanțe înalte proiectat intern de companie, numit Fisker Blade, care va oferi o experiență complet nouă pentru clienți, conectată și digitală, în era vehiculelor definite de software.
    • Construit pentru a fi rapid, eficient din punct de vedere energetic, dar şi sigur inclusiv din punct de vedere cibernetic, Fisker Blade este ambalat într-o unitate subțire, modulară și complet actualizabilă.
    • Fisker Blade oferă până la 6.2 TOPS și până la 25% mai multă performanță per watt utilizat. Sistemul utilizează o arhitectură de procesare asimetrică pentru a obține eficiențe mai mari de putere.
    • Vehiculul dispune de o rețea Ethernet multi-gigabit internă care conectează celelalte sisteme ale vehiculului la Fisker Blade pentru conectivitate de mare viteză și diagnosticare.
    • Iar rețeaua wireless asigurată de un modem 5G/Wi-Fi 6 transformă PEAR într-un mini centru de date conectat la cloud, datorită căruia Fisker proiectează şi dezvoltă atât software-ul sistemului vehiculului, cât și canalul de date pentru analize eficiente în cloud și în mașină.

Fisker PEAR este planificat să fie construit în SUA în colaborare cu Foxconn la o fabrică din Ohio. Producția și livrările sunt așteptate să înceapă în iulie 2025.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise