(video) Detalii despre reținerea din sectorul Rîşcani: Cu șapte oameni în mașină, alcoolemie 0.86 mg/l și permis suspendat

Poliţia oferă detalii despre reţinerea zgomotoasă care a avut loc ieri seara în sectorul Rîşcani al capitalei, în jurul orei 20:40. Șoferul a fost oprit şi imobilizat pentru că se afla la volan în stare de ebrietate.

https://www.facebook.com/veaceslav.mofluz/videos/558887121667689/

https://www.facebook.com/skoklevb/videos/298666157823555/

Iată cum s-a întâmplat totul: de către echipa de patrulare rutieră, antrenată în activitățile de monitorizare a circulației rutiere în sectorul Ciocana al capitalei, pe strada Maria Drăgan a fost observat un automobil de marcă Mercedes-Benz, care se deplasa pe segmentul de drum cu viteză excesivă și conducea neadecvat.

Fiind somat de a opri automobilul, conducătorul mijlocului de transport a refuzat categoric să o facă, continuând deplasarea cu viteză excesivă şi astfel punând viața în pericol atât a sa, cât și a altor participanți la trafic.

După o lungă urmărire a mijlocului de transport, la intersecția străzilor Alecu Russo cu Nicolae Dimo, automobilul a fost oprit forțat de către patru echipe de patrulare ale INSP al IGP și două ale BPRO al DP a mun. Chișinău.

Şi surpriză: la volanul automobilului se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate, care, fiind testat alcoolscopic, s-a stabilit că are o concentrație de alcool în aerul expirat de 0.86 mg/l. Totodată, s-a constatat că tipul chiar anterior a fost suspendat de dreptul de a conduce vehicule, după ce a fost depistat chiar săptămâna trecută în stare de ebrietate la volan!

Mai ciudat este că în sedanul Mercedes-Benz E-Class se mai aflau, potrivit poliţiei, încă şapte persoane cu vârste cuprinse între 30-40 de ani, dintre care patru bărbați și trei femei!

În timpul stopării, atât șoferul, cât și unul dintre pasageri, au manifestat un comportament agresiv față de angajații poliției: pasagerul a aplicat o lovitură în regiunea feței unuia dintre polițiști, motiv pentru care s-a decis aplicarea cătușelor din dotare și a gazului lacrimogen.

Pe faptul aplicării violenței nepericuloase pentru viaţă sau sănătate faţă de persoana cu funcţie de răspundere, în legătură cu participarea acestei persoane la prevenirea ori curmarea unei infracţiuni sau a unei fapte antisociale, în privința pasagerului agresiv, a fost pornită o cauză penală prin prisma art. 349 alin. (1/1) Cod Penal (amenințarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinește datoria obștească), fiind reținut pe 72 ore. Cum s-a reacţionat în cazul şoferului cu pricina nu se anunţă.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reiterează că nu va accepta un astfel de comportament din partea șoferilor care pun în pericol viața participanților la trafic, iar toți cei care încalcă legea vor fi sancționați, fără nicio excepție!

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/