(video) Drag race: Noul GMC Hummer EV vs Rivian R1T

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Throttle House a pus la mare încercare două dintre cele mai noi şi performante pickup-uri electrice de pe piaţă: GMC Hummer EV şi Rivian R1T. Rezultatele unei serii de întreceri sunt neașteptate, dacă ar fi să privim la specificațiile tehnice oficiale ale mașinilor.

Înainte de start, bateriile mașinilor electrice au fost încărcate până la 80%, suspensiile pneumatice au fost setate în cea mai joasă poziție, iar cele mai sportive moduri de conducere au fost selectate din meniuri.

Doar în calitate de referinţă, împreună cu pickup-urile, la linia de start a mai fost adus un Tesla Model X Plaid, care este mai puternic decât ambele.

Amintim că un GMC Hummer EV în versiune de top dispune de o configurație cu trei motoare electrice, pentru un total de 1.014 CP şi în jur de 1.500 Nm de cuplu. Este capabil să facă 0-97 km/h în 3.0 secunde, având o greutate impunătoare de 4.1 tone!

De cealaltă parte, Rivian R1T dispune de patru motoare electrice, care generează practic 850 CP şi 1.231 Nm de cuplu. Este capabil la fel de 0-97 km/h în 3.0 secunde, însă greutatea îi este de 3.2 tone.

Viteza maximă le este limitată la 171 şi 185 km/h respectiv.

Cmentariile sunt închise