(video) Euro NCAP: Cele mai bune autoutilitare comerciale din 2022, în termeni de asistență pentru şoferi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, Euro NCAP a dezvăluit lista din 2022 a celor mai bune și mai proaste autoutilitare comerciale disponibile pe piața europeană, pe baza unei evaluări a dotării și performanței sistemului de evitare a accidentelor. Organizația remarcă o îmbunătățire lentă, dar constantă, mai multe autoutilitare fiind mai bine echipate decât erau acum un an, cu sisteme care funcționează mai bine decât au făcut-o anterior.

În cazul în care producătorii au făcut actualizări mai substanțiale pentru vehiculele lor, se văd îmbunătățiri mari de performanță și un singur model – FIAT Ducato – devine prima furgonetă care obține ratingul de top Platinum!

Anul trecut, Euro NCAP a atras atenția asupra nivelului scăzut de dotare a autoutilitarelpr comerciale cu echipamente de siguranță. În calitate de “cai de lucru” preferaţi de curieri și întreprinderi mici, aceste vehicule petrec mult timp pe șosea unde, din cauza dimensiunii și greutăţii lor, reprezintă un pericol mai mare pentru vehiculele mai mici și pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor dacă sunt implicați într-o coliziune.

Noua legislație europeană va obliga producătorii de furgonete să le doteze cu sisteme de bază de evitare a accidentelor, deja disponibile pe scară largă pe autoturisme, peste câțiva ani. Între timp, ratingurile pentru furgonete comerciale ale Euro NCAP au scopul de a încuraja producătorii să se potrivească mai rapid sistemelor mai avansate.

Pentru această ediţie din 2022, Euro NCAP a revizuit 19 autoutilitare, cele mai populare din Europa. Acum o singură autoutilitară a fost evaluată ca fiind “nerecomandată”, față de cinci anul trecut!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

În timp ce FIAT Talento nu se mai produce deja, Opel / Vauxhall Movano este acum construit pe o nouă platformă Stellantis și primește o medalie de bronz. Renault Master a câștigat, de asemenea, o medalie de bronz în acest an, datorită actualizărilor mici, dar notabile, ale asistenților de viteză şi de menţinere în bandă. Geamănul său, Nissan Interstar (anterior NV400), s-a ales cu aceleași modernizări, însă pentru moment încă nu are un sistem autonom de frânare de urgență (AEB) și astfel rămâne în categoria Nerecomandat.

Renault Trafic a fost reproiectat, iar siguranța sa a crescut considerabil de când a fost testat ultima dată. Acum are un sistem robust AEB car to car în calitate de opțiune și sare într-un clasament de medalii de argint, ceea ce îl face unul dintre cele mai bine vehicule modernizate în acest an.

Noul FIAT Ducato este însă câștigătorul clar, obținând primul loc pe lista din acest an. Anul trecut, clasat în bronz, vehiculul a avut un make-over major de siguranță și dispune acum de un set avansat de senzori, oferind AEB cu detectarea de pietoni şi chiar ciclişti, excelând în aceste teste.

Din păcate, celelalte vehicule Stellantis care împart platforma cu Ducato – Peugeot Boxer, Citroën Jumper și Opel Movano – nu au primit același upgrade de echipament și rămân în poziții în poziţii mai mici.

Au fost evaluate următoarele modele:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/