(video) Fabrica Moskvici a început asamblarea de mașini chineze! Ce reprezintă noul Moskvici 3

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Bucurie mare în Moscova, mai exact la fabrica auto Moskvici, preluată de la Renault. Astăzi, 23 noiembrie, a fost “reluată” producţia de automobile marca Moskvici, însă nu se mai face nimic original, ca pe vremuri.

Astăzi a demarat producția asamblarea în serie a crossoverului urban Moskvich 3, acesta fiind unul din cinci modele planificate pentru lansare, până ruşii, conform unor declaraţii tari, îşi vor face propria platformă dedicată pentru electromobile. Planurile spun că va fi gata la sfârşit de 2025.

Ceremonia a fost deschisă de viceprim-ministrul, șeful Ministerului Industriei și Comerțului Denis Manturov și primarul Moscovei Serghei Sobianin.

Ministrul a precizat că anul acesta a fost lansată nu doar asamblarea modelului Moskvici 3 în format DKD – Disassembled Knocked Down sau SKD-0 (asta înseamnă că mașinile complet finisate în China sunt parțial dezasamblate, trimise în Rusia și reasamblate aici), ci și producția de vehicule electrice.

„Sarcina pentru viitorul apropiat este să stabilim procese de asamblare la scară mică cu implicarea furnizorilor locali, până la sfârșitul anului 2023. Următorul pas va fi crearea propriei platforme universale pentru un vehicul electric autohton, începerea producției căreia este programată pentru sfârșitul anului 2025.

Până în 2025, există planuri clar convenite pentru creșterea nivelului de independență tehnologică, ținând cont de nivelul de localizare în etapele de sudare, vopsire, etc. Independența tehnologică deplină o vom atinge până în 2027.”

Lansarea producției la scară largă în fabrica Moskvici va oferi locuri de muncă pentru încă aproximativ 40.000 de oameni, a subliniat Ministerul Industriei și Comerțului.

Vezi şi: (video) De râs și de plâns. Erik Davidovich, consultantul directorului fabricii Moskvici: „Toate greutățile prin care a trecut țara noastră, noi mereu am știut să le rezolvăm și am câștigat”

De cealaltă parte, primarul Sobianin a amintit că fabrica şi-a început activitatea în mai puțin de șase luni, după ce Renault a părăsit întreprinderea.

„Mulți credeau că industria auto rusă se va sfârși, dar de fapt a devenit un alt stimulent pentru revigorarea noii producții. Astăzi Moscova lansează un nou model sub vechea marcă Moskvici, iar acesta este un eveniment istoric. Moscova are o mare competență în domeniul transportului electric, de la transportul feroviar la tramvaie electrice fluviale. Și tot mai mult transport electric este pe străzile Moscovei. Acesta este viitorul atât din punct de vedere tehnologic, cât și din punct de vedere ecologic al acestui oraș mare.”

Moskvici 3 este de fapt un JAC JS4 cu rebranding, un crossover compact (lansat în 2020) de 4.4 metri şi puţin peste 1.3 tone, care poate fi găsit neoficial şi în Moldova, dotat cu un motor turbo i-VVT pe benzină de 1.5 litri (150 CP/210 Nm). Propulsorul Euro 5, care poate consuma şi benzină 92, poate fi cuplat la o cutie de viteze mecanică cu şase trepte sau un variator CVT.

Suspensia frontală este independentă McPherson, iar pe spate este semi-independentă cu bară de torsiune. Frânele sunt cu discuri pe toate roţile, jantele măsoară 17 inchi şi pot fi din oţel sau aliaj de aluminiu, tracţiunea e pe puntea din faţă, iar suita de sisteme de asistenţă este una decentă, pe lângă elementarele airbaguri, ancore ISOFIX, senzori de parcare, monitor de presiune în pneuri, etc.

Farurile pot fi cu halogen sau full LED în funcţie de echipare. Volumul portbagajului variază între 520 şi 1.050 litri. Hayonul poate fi acţionat electric. Mai poate fi dotat cu o trapă. Opţional, în spatele volanului poate fi montat un ecran de 10.25 inchi. Sistemul multimedia este la fel operabil pe un monitor de 10.25 inchi şi suportă Apple Carplay/Android Auto. Scaunele pot fi acoperite cu piele artificială şi doar cel al şoferului poate avea reglaje electrice. Controlul climatizării automate se face pe un panou cu comenzi tactile.

Însăşi marca JAC Motors este prezentă de mai mulţi ani în Federaţia Rusă printr-un distribuitor oficial, având o reţea mare de dealeri, însă interesant că modelul JS4 nu-l are în gamă.

JS4 a fost lansat apropo acum câteva zile şi în Kazahstan

Vânzările noului Moskvici 3 vor începe în capitala rusă din luna decembrie și de anul viitor în toată Rusia. În același timp, mașinile mărcii sunt planificate să fie incluse în programele de sprijin a cererii de stat în viitor. Un preţ de start deocamdată nu a fost anunţat.

Conform planurilor menționate anterior ale primăriei Moscovei, până la sfârșitul anului curent 600 de maşini vor părăsi linia de asamblare, iar o treime vor fi în versiune Moskvich 3e, cu o unitate de propulsie electrică. O astfel de mașină va primi un motor electric cu o capacitate de 68 CP, iar autonomia se va putea ridica la 410 km.

Cum arată în detalii JAC JS4:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/