(video) Ford introduce primul pickup electric făcut special pentru poliţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford furnizează departamentelor de poliție vehiculele de care au nevoie pentru a proteja și deservi comunitățile de mai bine de 70 de ani. În prezent, printre clienții Ford Pro se numără peste 12.000 de departamente de poliție din SUA, iar gama sa de vehicule de poliție depășește toate celelalte vehicule de poliție la un loc. Compania atribuie acest succes și loialitatea clienților colaborării strânse a producătorului auto cu clienții săi, în special Ford Police Advisory Board.

Astfel spus, Ford, prin intermediul diviziei sale Pro, continuă să ghideze orașele într-o lume electrificată, condusă de software, prin lansarea primului pickup electric din America şi nu numai, care a fost special conceput pentru poliție –  Ford F-150 Lightning Pro Special Service Vehicle!

Caracteristici cheie:

  • Noul F-150 Lightning Pro SSV este conceput pentru a face față nevoilor departamentale specializate în afara situațiilor de urmărire, cum ar fi asistarea la locul unui accident sau a unei crime, ori oferirea capacității de a tracta o barcă sau o remorcă. Caracteristicile concepute special includ:
    • Scaune acoperite cu material textil special, cu suporturi laterale reduse pentru a ajuta ofițerii cu arme la brâu să intre și să iasă mai ușor din vehicul.
    • Plăci din oțel încorporate în spătarele scaunelor frontale (pentru a-i proteja pe ofiţeri de eventuale atacuri cu obiecte ascuţite din partea celor arestaţi de pe bancheta din spate).
    • Girofar LED în culorile roșu/albastru sau chihlimbar/alb.
    • O tavă superioară ranforsată pentru panoul de instrumente, ușoară de montat, pentru instalarea echipamentului de poliție.
    • Scaune posterioare şi podea acoperită cu vinil, uşor de curăţat.
  • Standard vine un monitor de 12 inchi în spatele volanului şi altul de 12 inchi pe consola centrală, alături de Intelligent Range, SYNC 4, actualizări de software Ford Power Up over-the-air și tehnologia Ford Co-Pilot360 cu frânare automată de urgență și sistemul de informații Blindspot (BLIS) cu alertă de trafic transversal.
  • Un Mega Power Frunk oferă ofițerilor 400 litri de spaţiu sub capota blocabilă şi acces ușor pentru instalatori pentru a localiza o sursă de alimentare DC-DC de 220 amperi.
  • Va putea fi comandat cu ambele unităţi de propulsie disponibile, deci cu maximum 588 CP și 1.051 Nm, dar şi o capacitate de tractare de 4.5 tone.

Clienții Ford Pro SSV beneficiază și de acces la următoarele: Ford E-Telematics; sute de centre şi dealeri Ford pentru orice suport; servicii de consultanță legate de instalarea și operarea unui terminal/staţie de încărcare, gestionarea datelor și servicii digitale; serviciul de consiliere pentru caroserii şi altele.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise