(video) A fost făcută în 1951 şi este cea mai scumpă motocicletă vândută vreodată la o licitaţie

Casa de licitații Bonhams anunţă că a reuşit să vândă un exemplar rar şi original al motocicletei Vincent Black Lightning, considerată una dintre primele superbike-uri din lume, pentru 929.000 de dolari! Astfel, acest autovehicul, produs în îndepărtatul an 1951, a devenit cea mai scumpă motocicletă vândută vreodată în cadrul unei licitaţii.

Vezi şi: (video) A fost prezentată motocicleta IJ de 510 kg care va fi folosită pentru escorta preşedintelui rus

În total, între anii 1948 și 1952, compania din Stevenage, Marea Britanie, a făcut doar 31 de exemplare ale modelului Black Lightning. Cel vândut la licitaţie a fost importat nou tocmai în Australia.

Vincent Black Lightning este construit pe baza unui alt model de succes numit Black Shadow, însă este mai ușor (163 de kg, cu 45 de kg mai puţin) și mai puternic (puterea motorului a crescut de la 56 până la 71 CP).

Vezi şi: (foto/video) Motocicleta originală folosită de Batman în ultimele filme este scoasă la vânzare

Vezi şi: (foto) Noua MV Augusta F4 LH44 – motocicleta la care a pus umărul şi Lewis Hamilton

În anii 1950, cea mai rapidă motocicletă de atunci a reușit să depășească cea mai rapidă mașină produsă în serie de atunci – Jaguar XJ120, accelerând până la o viteză de peste 196 km/h. În plus, pe același model, a fost stabilit un record de viteză pe renumitul Bonneville Speedway.

Motocicleta vândută este cunoscută pentru faptul că pe ea, în 1953, pilotul Jack Ehret a stabilit un nou record australian de viteză – 228 km/h (240 de km/h era viteza maximă anunţată de producător).

Vezi şi: (video) Keanu Reeves şi compania sa au prezentat trei motociclete la cel mai mare moto show din lume

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/