(video) Fosta șefă a MAI, Ana Revenco, a luat o amendă de râs pentru parcare neregulamentară

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum câteva zile în spațiul online autohton au apărut aceste imagini. Filmulețul arată că fosta ministră a MAI, Ana Revenco, fie nu prea cunoaște prevederile RCR, fie le ignoră în funcție de situație.

Și pentru că locuri de parcare amenajate în inima capitalei nu prea există a lăsat mașina la milimetri de o trecere pietonală.

VIDEO: facebook.com/vitalii.voznoi

După observația care i-a fost făcută a mutat mașina, însă asta nu a scăpat-o de amendă. Pulsmedia.md scrie că Ana Revenco a fost amendată ulterior cu doar… 300 de lei. Asta deși amenda minimă conform Codului Contravențional constituie 900 de lei. Iar dacă ar fi achitată 50% în trei zile calculați voi singuri cât iese…

De alte 25% reducere nu a putut profita pentru că nu i s-a întocmit vreun proces verbal pe loc de către vreun agent constatator. Respectiv, se poate afirma că amenda de 300 de lei nici nu există din punct de vedere legal. Să fi fost scrisă din cap?… Să fi fost achitați într-un final doar 150 de lei cu reducerea de 50%?…

Amintim apropo că în timpul șefiei sale la MAI a fost modificat articolul cu sancțiunea pentru staționare/parcare neregulamentară. Au fost eliminate cele patru puncte de penalizare. Explicația deciziei a fost următoarea: Fiindcă staționarea sau parcarea în locuri interzise reprezintă o contravenție cu grad prejudiciabil redus comiterea căreia deseori reprezintă consecința unei infrastructuri rutiere învechite sau chiar care lipsește.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise