(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noul BMW Alpina B3 Touring

Era de aşteptat să aducă şi propria interpretare a noului BMW X7, însă nu a fost să fie. Atelierul german Alpina a venit la Salonul Auto de la Frankfurt cu cele mai proaspete oferte pe care le are, inclusiv noul B3 Touring!

Dacă divizia BMW M a refuzat să mai producă break-uri sportive, făcând pariu în schimb pe SUV-uri, iată că această companie germană independentă, care se ocupă din anii ’60 ai secolului trecut de rafinamentul profund al automobilelor bavareze şi are statut oficial de producător auto, a decis să facă asta în locul lor.

Şi iată că în familia BMW Alpina B3 a apărut un nou model creat pe baza break-ului de nouă generaţie în caroserie G21. Modelul nu va avea un concurent direct sub forma unui BMW M3 Touring.

Vezi neapărat: GENEVA 2019: Noua Alpina B7, cel mai puternic BMW Seria 7 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Noul BMW Alpina B3 Touring AWD se bazează pe modelul BMW M340i xDrive şi sub capotă are un motor cu şase cilindri în linie (S58), care producea din uzină 374 CP şi 500 Nm de cuplu. Acest motor se va găsi şi pe noul BMW M3 G80, deşi pe M340i nu i-a fost stoarsă toată puterea.

Cursa pistoanelor sale a fost mărită de la 89.6 la 90 de mm, astfel încât volumul propulsorului a crescut de la 2.979 la 2.993 de cm³. Rata de compresie a fost redusă de la 10.2:1 la 9.3:1. Se mai anunţă despre instalarea unor noi turbo compresoare mai productive, dar şi a unui sistem de răcire extrem de eficient.

Ca urmare, puterea totală a crescut până la 462 CP (între 5.000-7.000 rpm) și 700 Nm (între 3.000-4.250 rpm), depășind astfel performanţa motorului S55 biturbo care se găsea pe modelul sedan M3 CS, deja de generaţie anterioară (460 CP/600 Nm).

Caracteristicile dinamice exacte nu se anunţă deocamdată, însă se cunoaşte că maşina cu 1.865 de kg poate rula cu peste 300 de km/h! Poate face 0-100 de km/h în 3.9 secunde şi poate rula cu maxim 300 de km/h.

Noul BMW Alpina B3 Touring AWD mai dispune de o cutie de viteze automată cu opt trepte modificată corespunzător manipulărilor făcute motorului, un sistem Launch Control, un sistem de tracţiune integrală cu un ambreiaj ranforsat pentru conectarea punţii faţă şi un diferenţial spate blocabil.

Suspensia are la rândul său amortizoare adaptive, arcuri Eibach şi bare stabilizatoare cu o grosime mărită. Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament este unul nou din oţel inoxidabil, are supape active care se deschid în modul Sport, prin care se produce atât un sunet mai pronunţat, cât şi fac ca motorul să respire mai uşor.

Printre altele se numără o servodirecţie adaptivă, iar mecanismele de frânare au primit pe puntea din faţă discuri mai mari, de 395 în loc de 348 mm.

În mod tradițional, Alpina pune pe mașinile sale bare de protecţie frontale modificate cu prize de aer mai mari, precum și seturi de jante de 19 sau 20 cu design bine cunoscut. Cele mai mari sunt forjate din aluminiu de înaltă densitate şi comparativ cu unele obişnuite din aliaj permit reducerea greutăţii nesuspendate cu până la 13.7 kg. Diferită este şi grila de radiator, preluată de la modelele mai simple Seria 3, una activă cu lame verticale.

În habitaclu au apărut mai multe însemne specifice care demonstrează că este un produs Alpina autentic. Printre acestea se numără insigne şi plăcuţe cu inscripțiile modelului, un panou de bord digital modificat (cu grafică şi fonturi Alpina), pot fi comandate între nişte padele de comutare manuală a treptelor cutiei de viteze sau butoane SWITCH-TRONIC originale în spatele volanului (opţionale, disponibile pentru prima dată), dar şi o retapiţare completă a interiorului cu piele de înaltă calitate Lavalina.

Europenii vor putea comanda noul break sport din prima jumătate a anului 2020. Prețul de start nu a fost încă anunțat. Livrările vor începe din a doua jumătate a anului viitor.

Vezi şi: Calitatea maşinilor ar putea scădea! Reacţia şefului Alpina la posibila limitare a vitezei pe autostrăzile germane

Detalii şi caracteristici tehnice:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/