(video) HAVAL Jolion a fost supus unei serii de crash teste în Australia. Rezultatul final
Testele de impact sunt menite nu numai să arate cât de rezistentă este construcția unei maşini noi, ci şi nivelul de protecţie pe care îl oferă pasagerilor din habitaclu în diverse situaţii. Şi pentru că imagini din cadrul acestor teste cu modele chineze (realizate autohton) sunt dificil de găsit, iată că apar, deşi mai târziu, unele care permit o oarecare apreciere.
Noul HAVAL Jolion, un crossover vândut oficial şi văzut deja pe drumurile din Republica Moldova, a fost supus primului crash test organizat în afara Chinei. Rezultatul este un rating maximal de cinci stele!
Organizația australiană ANCAP a testat modelul Jolion care se vinde şi pe continent din mai 2021. SUV-ul a fost trecut prin mai multe teste și nu toate au fost trecute ideal, însă scorul general a reușit să-l claseze la un nivel suficient de înalt pentru a obţine ratingul de cinci stele.
Capacitatea lui Jolion de a proteja pasagerii adulți de pe scaunele din față a fost evaluată la 90%. Unele plângeri au fost cauzate de suprasarcini la nivelul pieptului și picioarelor șoferului în situaţia unui impact frontal cu suprapunere de 100%, precum și la nivelul bazinului într-un impact lateral. În toate celelalte teste, crossover-ul a obținut fie punctajul maxim, fie aproape de acesta.
Protecţia copiilor este mai inferioară – 84%. De exemplu, în timpul unui impact frontal cu o viteză de 50 km/h, au fost înregistrate sarcini mari (dar nu critice) pe gâtul manechinelor care imită minori de 6 şi 10 ani. înfățișează copii cu vârsta de 6 și 10 ani). Însă în testul de impact lateral manechinele nu au înregistrat nicio consecință. Câteva puncte modelul a pierdut pentru, potrivit experţilor, posibilitatea limitată de a instala scaune pentru copii.
Cel mai prost HAVAL Jolion stă la capitolul protecția pietonilor – scorul general, doar 64%. De exemplu, într-o coliziune cu un pieton, picioarele și capul acestuia vor avea de suferit cu o probabilitate mare din cauza loviturii de capotă.
Rezultatul slab la capitolul anterior a fost compensat însă de activitatea şi eficiența sistemelor de siguranță activă – 92%.
[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/haval-jolion-ancap-crash-test-2022.pdf”]Vezi şi:
Cmentariile sunt închise