(video) Hyundai triplează producţia lui Kona Electric în urma cererii în continuă creștere pe piaţa europeană

Hyundai va tripla producția crossoverului său electric – Kona Electric – în urma cererii în continuă creștere pentru vehiculele cu emisii zero de pe piață europeană. Începând cu luna martie a anului curent, modelul, care în prezent este produs în Ulsan, Coreea de Sud, va fi fabricat și la uzina mărcii din Nošovice, Republica Cehă.

Astfel, numărul de unități va fi suplimentat cu scopul de a reduce termenele de livrare pentru clienții din Europa.

Încă de la lansarea pe piață, în anul 2018, cererea pentru Kona Electric a depășit așteptările. În 2020, Hyundai va produce peste 80.000 de unități cu emisii zero pentru clienții din Europa, inclusiv IONIQ Electric și NEXO (fuell cell). Obiectivul Hyundai este de a deveni cel mai mare producător de vehicule cu emisii zero din Europa, în acest an.

“Această decizie a fost luată pentru a răspunde numeroaselor cereri pentru vehiculele electrice ale gamei. Oameni sunt din ce în ce mai preocupați de impactul pe care alegerea autovehiculului îl are asupra mediului. Observăm un potențial imens pentru vehicule electrice pe piață europeană. Obiectivul Hyundai este consolidarea poziției de lider în domeniul mobilității eco”, a declarat Dong Woo Choi, preşedinte şi CEO al Hyundai Motor Europe HQ.

Noul Hyundai Kona nu este disponibil deocamdată pe piaţa din Republica Moldova, însă în România clienţii îl pot alege cu: unul dintre motoarele turbo de până la 177 CP, tracţiune 2×4 sau 4×4, pe lângă opţiunile de propulsie hibridă şi electrică.

Modelul Kona Electric are peste Prut un preţ de start de 35.272 de euro cu TVA inclus, pentru versiunea de bază care vine cu o baterie cu o capacitate de 39.2 kWh, care oferă o autonomie de până la 300 km. Motorul său electric dezvoltă 135 CP şi 395 Nm pentru a putea face 0-100 km/h în 9.9 secunde şi a rula cu maxim 155 de km/h. În plus, există şi o versiune mai puternică, cu 204 CP, baterie de 64 kWh şi o autonomie de până la 450 de km.

De menţionat că în România, pe lângă o mică reducere care poate fi oferită de distribuitorii autorizaţi, cei care sunt interesaţi de achiziția unui electromobil pot alege să solicite subvenția de 10.000 de euro acordată pentru cumpărarea unei mașini electrice prin programul de stat Rabla Plus, ori pot reduce și mai mult costul ducând la unitățile de colectare un automobil mai vechi de opt ani!

https://youtu.be/QULqfOPvk9Q

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Grupul Hyundai a anunțat investiții de circa $35 de miliarde în maşini autonome, conectate, electrice şi chiar zburătoare

KIA şi Hyundai investesc în IONITY! Din 2021 maşinile lor electrice vor avea sisteme de încărcare de 800 V

(foto) Hyundai KONA Electric a devenit maşină de poliţie

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/