(video) În China a fost prezentat prototipul unui tren care poate „zbura” cu până la 600 de km/h

În China a avut loc prezentarea primului prototip autohton al unui tren cu levitaţie magnetică (Maglev), care este capabil să se deplaseze cu o viteză de până la 600 de km/h! Atât jurnalişti, cât şi oaspeţi invitaţi au avut ocazia de a-l explora şi de a afla despre planurile de lansare a unui nou tip de transport.

Vezi şi: (video) Momentul când tractorul unui fermier era cât pe ce să fie lovit de un tren de mare viteză

Demonstrația trenului a avut loc pe 23 mai în Qingdao, China, în estul țării. Utilizarea tehnologiei de levitație magnetică îi va permite trenului să se deplaseze prin aer datorită câmpului electromagnetic. Anume lipsa de contact şi frecare cu suprafața feroviară va duce la dezvoltarea vitezei mari anunţate.

„Perna” magnetică între corpul trenului şi reţeua specială de şine măsoară în înălţime doar 10 mm!

Potrivit lui Ding Sansan, șeful Departamentului de cercetare și dezvoltare a companiei care dezvoltă trenul, prototipul prezentat a obținut o levitație statică și este într-o stare excelentă. Expertul a mai adăugat că la momentul de față, producătorul construiește centre experimentale și de producție pentru crearea de Maglev-uri. Se preconizează că primele exemplare de teste vor începe să fie operate din a doua jumătate a acestui an.

Pe baza prototipului prezentat, capabil să accelereze până la 600 km/h, în 2020 va fi lansat un exemplar ingineresc cu cinci vagoane, care va fi mai aproape de modelul de serie şi care va trebuie să treacă toate testele necesare până în 2021. În caz că acestea se vor solda cu succes, trenurile vor fi puse în circulaţie prin toată ţara.

Vezi şi: (video) Elon Musk a arătat cum accelerează şi frânează un prototip al unui tren Hyperloop

Cmentariile sunt închise