(video) În premieră, modelul Mercedes-Benz GLC a primit şapte locuri! De unde poate fi cumpărat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A doua generație Mercedes GLC a debutat la începutul verii trecute, dar abia acum a început să se diversifice. Prima variantă pregătită este noul GLC L, pregătit prioritar pentru China, dacă nu doar.

Şi generaţia anterioară exista într-un astfel de format Long, dar de data aceasta există mult mai multe diferențe față de modelul de bază, astfel încât poate fi considerat ca un model separat. La urma urmei, pentru prima dată în istoria sa, a primit un al treilea rând de scaune!

Caracteristici cheie:

  • Ampatamentul lui GLC L este cu 89 mm mai lung decât cel al omologul său european (2.977 vs 2.888 mm). A fost uşor mărită şi consola posterioară, astfel că lungimea totală a crescut cu 110 mm (până la 4.826 mm).
    • Montanţii posteriori sunt instalați mai vertical, înclinarea lunetei nu este atât de pronunţată, iar acoperișul este vizibil ridicat. 
    • În ceea ce privește înălțimea totală, GLC-ul chinezesc depășește omologul său european cu 74 mm (1.714 mm). Mai mari sunt şi railings-urile.
  • Al doilea rând de scaune este împărțit în raportul standard de 60:40, iar părțile sale sunt reglabile longitudinal. Locurile de pe extremităţi au perne mai lungi cu 30 mm.
  • Pe al treilea rând sunt două scaune rabatabile, iar între ele sunt instalate suporturi pentru pahare și posturi USB Type-C. La urechile pasagerilor de acolo vor mai sta difuzoare audio. Volumul portbagajului nu a fost anunţat
  • În același timp, noul Mercedes-Benz GLC L va fi disponibil la comandă şi cu, doar, două rânduri de scaune (cinci locuri). Este valabil şi un pachet estetic AMG pentru exterior/interior.
  • Partea frontală a cabinei este similară cu a modelului standard european. În spatele volanului vine standard un monitor de 12.3 inchi, iar consola centrală este ocupată de o tabletă tactilă de 11.9 inchi, întoarsă uşor spre şofer. Un head-up display este oferit la un cost suplimentar.
  • Gama chinezească de motorizări este alcătuită din două opţiuni, ambele cu un benzinar turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri la bază, asistat de un demaror-generator de 48V + cutie de viteze automată în nouă trepte + AWD. GLC 260 L propune 204 CP, iar GLC 300 L – 258 CP. Ulterior vor apărea versiuni hibride, însă fără opţiuni pe motorină.

Modelul Long va fi produs la întreprinderea mixtă Beijing Benz, urmând să apară pe piața chineză în martie. Următorul pe lista lansărilor ar trebui să fie GLC Coupe, iar apoi vor apărea versiuni AMG puternice.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise