(video) În Taiwan a ars de tot un Lamborghini Urus, iar în Japonia un Ferrari F40

Un practic nou Lamborghini Urus s-a făcut scrum în mijlocul unei autostrăzi de lângă capitala Taiwan-ului. Cauza incendiului devastator a fost numită abia recent un scurtcircuit. Maşina avusese doar opt luni de când a fost cumpărată, potrivit Taiwan News.

https://www.youtube.com/watch?v=Ey1u_7ukRWQ
https://www.youtube.com/watch?v=VC4ogpY3fVw

Mașina rula pe autostradă în dimineața devreme a zilei de 27 aprilie şi era condusă de proprietar, un tânăr de 29 de ani. SUV-ul s-a aprins brusc, dar şoferul a reușit să se oprească și să părăsească habitaclul. Un șofer de camion care a trecut pe alături a încercat să-i de-a o mână de ajutor şi să stingă flăcările cu un extinctor, însă nu a reuşit.

Proprietarul a spus că mașina avea doar 8 luni de când i-a fost livrată și că nu exista niciun motiv pentru incendiu. Potrivit pompierilor, acest lucru s-a întâmplat din cauza unui scurtcircuit în partea posterioară dreaptă a mașinii, fapt care a dus la răspândirea rapidă a focului în rezervorul de combustibil.

În imaginile video ataşate puteţi observa că modelul fusese dotat cu un eşapament custom marca Capristo, ceea ce ne duce cu gândul că în el a fost problema. Capristo este furnizorul oficial de eşapamente pentru produsele diviziei Lamborghini Squadra Corse și maşinile Super Trofeo, însă din fabrică, opţional pentru Urus, se poate monta doar unul din titan marca Akrapovič.

În Taiwan, un astfel de SUV cu 650 de cai putere costă aproximativ 10 milioane de dolari taiwanezi (circa 360.000 de dolari SUA).

Peste mare, mai recent, în ziua de 8 mai, pe o şosea de lângă oraşul Hakone (în prefectura Kanagawa) a ars aproape de tot un Ferrari F40. Pompierii japonezi nu au reușit să salveze supercarul construit în 1.315 exemplare.

Cauza exactă a incendiului nu este cunoscută. Se intuiește că ar fi fost cauzat de o clemă slăbită cu timpul a conductei de combustibil, ceea ce a făcut ca benzina să se scurgă peste părțile fierbinți ale motorului.

Presa locală relatează că cei doi pasageri de la bord au observat fum ieşind din compartimentul motorului, s-au oprit și au chemat pompierii. Le-a luat o oră și jumătate să lupte cu flăcările, iar la o restaurare puţin probabil să se gândească cineva.

Vezi şi: (video) Bogaţii tot plâng. Cum un rar Ferrari F40 a ars pe una din străzile oraşului-stat Monaco

https://twitter.com/xMMaweoi2alzBHc/status/1390860748348280832
https://twitter.com/xMMaweoi2alzBHc/status/1390861758567370758
https://www.youtube.com/watch?v=hN0gbYP7eeo

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/