(video) Încep să apară primele eCampere pe piaţă! Unul dintre ele are la bază noul Mercedes-Benz EQV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În ultimii ani, divizia Mercedes‑Benz Vans s-a impus din ce în ce mai mult pe piața autocaravanelor cu familia sa compactă Marco Polo și, de asemenea, în calitate de furnizor de vehicule de bază de succes pentru producătorii de case pe roţi din întreaga lume. Şi asta în întregul său portofoliu de furgonete. 

Acum, marca germană face pasul următor și abordează subiectul central al următorilor ani – viitorul electric și, prin urmare, fără emisii la nivel local, al industriei în cauză, una de importanţă strategică pentru divizia Mercedes-Benz Vans. Schimbul cu clienții finali și experții din industrie, precum și cooperarea cu alți producători, joacă inițial un rol central. 

Unul dintre primele eCampere gata de comercializare se bazează pe noul EQV. Conversia vine de la compania elvețiană Sortimo Walter Rüegg PLC, este deja disponibilă pentru cumpărat și include un acoperiș pop-up, un pat pentru compartimentul posterior și un modul de bucătărie pentru portbagaj.

EQV este disponibil cu două variante diferite de baterie: EQV 300 cu o baterie de 90 kWh și o autonomie de 326-363 kilometri conform WLTP și EQV 250 cu o baterie de 60 kWh și o autonomie de 213-236 kilometri conform WLTP. Ambele modele sunt disponibile în două lungimi (5.140 sau 5.370 cm). La stația de încărcare rapidă, de exemplu, EQV 300 se încarcă de la 10 la 80 la sută în aproximativ 45 de minute. 

În plus, EQV este încorporat într-un ecosistem de mobilitate electrică constând din navigație inteligentă cu management activ al autonomiei și servicii și aplicații bazate pe cloud. Sistemul de infotainment MBUX servește drept unitate centrală de control. Cu aceste calități, EQV oferă o gamă largă de aplicații pentru o mare varietate de nevoi ale clienților și face acest lucru la nivel local fără emisii.

Conceptul de conversie al celor de la Sortimo este modular. Opțiunile cu gamă completă includ un acoperiș vertical cu un pat și un box multifuncțional cu un alt pat și o mini bucătărie. Ultima folosește un sistem de sertare în care se găsesc: o chiuvetă, un aragaz detașabil cu două inele, un mic frigider și sertare pentru tacâmuri, ustensile de gătit și alte rechizite. 

Sistemul de pat este instalat deasupra mini bucătăriei. Acesta poate fi desfășurat în câțiva pași simpli pentru a crea un pat care este adaptat exact la lățimea lui EQV. Când sunt rabatate, scaunele din spate pot fi folosite fără restricții.

Caracteristica specială a modulelor de camping este construcția lor ușoară. Acest lucru dă roade mai ales atunci când este folosit într-un electromobil, deoarece fiecare kilogram economisit înseamnă o autonomie mai mare. 

Cele două panouri solare cu o putere totală de aproximativ 400 W, pe care Sortimo le poate instala la cerere în acoperiş, sunt de asemenea deosebit de ușoare și asigură o autosuficiență suplimentară. Încarcă atât bateria de pornire, cât și bateria auxiliară pentru camping. 

Echipamentele suplimentare includ, printre altele: geamuri spate întunecate, iluminare interioară pentru compartimentul din spate, porturi USB integrate și scaune pivotante pentru șofer și pasagerul din față.

Cu bancheta pentru trei persoane disponibilă opțional, EQV îndeplinește deja cerințele de bază pentru camping din fabrică!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/