(video) Incredibil, dar adevărat! A fost construită prima intersecție cu sens giratoriu sub ocean

Primul nod rutier din lume, de pe fundul oceanului, a fost construit! Da, în lumea neobişnuită în care locuim, cineva s-a gândit să facă şi aşa ceva!

Intersecția cu sens giratoriu a apărut de pe fundul Oceanului Atlantic în timpul construcției tunelului Eysturoyartunnilin între Insulele Feroe. Este localizată la o adâncime de peste 180 metri sub nivelul mării şi a fost necesară de făcut pentru a fuziona trei drumuri subacvatice sub forma unei intersecţii.

Toate această construcţie va fi şi un punct de suport al tunelurilor rutiere, unul care vine dinspre insula Streymoy și altele două de pe coasta insulei Eysturoy. Lungimea totală a drumurilor subacvatice este de 11.2 kilometri, ceea ce face ca tunelul Eysturoyartunnilin să fie al doilea cel mai lung din lume.

Potrivit BBC, cel mai jos punct al tunelului este la 187 de metri sub nivelul mării. Pentru siguranță, cea mai abruptă pantă nu declivitate mai mare de 5%. Prin construcţia sa, timpul necesar deplasării de pe o insulă pe alta se va reduce de la o oră şi 14 minute până la doar 16 minute.

Şi dacă v-aţi gândit, la prima vedere, că tunelul are în intersecţie pereţi transparenţi, adevărul este că nu e chiar aşa. Pereţii au fost finisaţi de un artist local şi iluminaţi astfel pentru a imita fundul oceanului. În plus, profesionistul a creat şi câteva sculpturi pentru înfrumusețarea elementului central al nodului rutier.

Lucrările la tunel se desfășoară intens şi vor fi date în exploatare chiar înainte de termen. Este de așteptat ca primele mașini să circule pe acolo înainte de sfârșitul anului curent, deși mai devreme deschiderea drumului era planificată pentru primăvara anului 2021.

În acest moment, între Insulele Feroe există deja două tuneluri sub apă. Având în vedere că 17 din cele 18 insule din arhipelag sunt locuibile, problema transportului aici se preferă a fi rezolvată mai radical.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/