(video) Italia: O Lancia a fost evacuată după 47 de ani de parcare pe o stradă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În orașul Conegliano din nordul Italiei, în ziua de 20 octombrie, un vechi sedan de model Lancia Fulvia a fost evacuat într-un final de pe o stradă.

Devenită deja o adevărată atracție locală, maşina a părăsit zona după ce a stat timp de 47 de ani nemișcată, în unul şi acelaşi loc!

Fulvia, finisată într-o nuanţă gri, îi aparține unui localnic pe nume Angelo Fregolent. Bărbatul în vârstă de 94 de ani a povestit jurnaliștilor că şi-a cumpărat-o în 1970.

În acei ani, Angelo deținea un chioșc de ziare și folosea sedanul pentru muncă, aducând produsele mass media direct la magazin. A spus că i-a fost foarte convenabil să descarce teancuri de ziare din portbagaj, așa că mașina a stat de cele mai multe ori chiar în fața vitrinei, mai ales că locuia în aceeași clădire.

Când afacerea a fost închisă, şi călătoriile cu mașina au încetat în 1974. Dar, de atunci, proprietarul a plătit în mod regulat taxa de transport și și-a asigurat mașina. În plus, sedanul a stat clar în limitele marcajului dedicat locurilor de parcare, astfel că nu au existat niciodată motive pentru evacuarea acestuia şi poate nici nu erau să existe, până într-o zi.

Unul dintre vecinii-activişti a depus o plângere la poliție în privința proprietarului, deoarece mașina a fost lăsată parţial pe trotuar, iar o astfel de metodă de parcare este interzisă în Italia încă din 1992, deşi de atunci şi până în prezent nimeni nu s-a arătat deranjat…

Povestea maşinii a ajuns să fie discutată pe rețelele de socializare și în mass-media online. Unii internauți au cerut ca vechiul sedan să fie trimis la fier vechi, în timp ce alţii i-au luat apărarea pentru că este un simbol al oraşului.

O soluţie a fost găsită într-un final: un cetăţean înstărit va aloca resursele financiare necesare pentru restaurare, după care va fi transferată pentru depozitare eternă în Muzeul Tehnic al orașului. Până atunci însă va putea fi admirat în cadrul expoziției de mașini rare Vintage Auto Moto 2021, care s-a deschis în orașul Padova de astăzi.

„Nu ne-am fi putut imagina un viitor mai bun pentru Fulvia noastră”, a comentat Angelo Fregolent.

Deși a fost evacuată, o perioadă de timp va sta tot acolo, cel puțin pe Google Maps și Google Street View 🙂

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/