(video) KIA EV6 ar putea câştiga şi titlul WCOTY 2022. Modelele care au mai intrat în finala concursului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

KIA EV6 ar putea câştiga şi titlul de Maşină a Anului 2022 în lume după ce a fost selectată să participe în marea finală a concursului. Mai interesant este că pentru marele titlu se bat două maşini care i-au fost rivale şi în competiţia europeană câştigată!

Un juriu format din 102 jurnaliști auto internaționali din 33 de țări a selectat finaliștii prin vot secret pe baza evaluării fiecărui vehicul eligibil ca parte a activității lor profesionale.

Titlul principal din acest an este revendicat de Ford Mustang Mach-E, Hyundai IONIQ 5 și KIA EV6. Astfel, Mașina Anului 2022 în lume, în orice evoluție a situației, va fi un crossover electric. Urmează doar să aflăm dacă va fi de producţie americană sau coreeană.🙂

Interesant mai este să aflăm că modelului Hyundai IONIQ 5 ar mai putea fi recunoscut drept Mașina Electrică a Anului 2022 şi/sau Mașina Anului 2022 cu cel mai bun design!

În prima nominalizare drept concurenți are modelele de top Audi e-tron GT și Mercedes-Benz EQS. Iar pentru titlul de cel mai frumos automobil mai luptă acelaşi Audi e-tron GT, dar şi KIA EV6.

Dacă nu va lua premiul pentru design, Mercedes-Benz EQS mai are o şansă de a fi recunoscut drept Maşina Premium a Anului 2022, asta dacă va reuşi să adune mai multe voturi din partea juraţilor decât BMW iX și Genesis GV70.

Iar Audi e-tron GT, la rândul său, dacă nu va reuşi să obţină niciun premiu din cele două menţionate anterior, ar putea deveni Maşina de Performanţă a Anului 2022. La acest capitol concurează alături de noile BMW M3/M4 şi Toyota GR86/Subaru BRZ.

Într-un final, pentru titlul de Maşină Urbană a Anului 2022 (Maşină de Oraş) vor lupta automobile care nu sunt concepute din start să fie pur electrice: noile Opel Mokka, Toyota Yaris Cross și VW Taigun.

Rezultatele concursului World Car of the Year în toate categoriile sale vor fi anunţate pe 13 aprilie în cadrul Salonul Auto Internațional de la New York.

Cmentariile sunt închise