(video) Lada Cosworth Duratec Street Sleeper arată cum să faci dintr-o maşină de nimic una sport

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mașini rusești precum Lada (sau VAZ-2101) au fost vândute în Marea Britanie în anii 1970, 80 și 90. Acestea au fost întotdeauna ieftine, de multe ori batjocorite (pe nedrept, în unele cazuri) și rareori prețuite. Însă acum una cu tracţiune spate a văzut o restaurare totală și un schimb de tren de rulare, astfel că, chiar şi cu al său aspect umil, poate ţine piept multor mașini sport moderne.

Cunoscutul jurnalist auto britanic Jonny Smith a finisat un proiect original despre care a povestit într-un reportaj de jumătate de oră. Acesta a fost implicat în realizarea unui restomod pe bază de VAZ-2101 din 1981, iar rezultatul a fost numit Lada Cosworth Duratec Street Sleeper.

Sedanul a fost cumpărat în schimbul a 500 de lire sterline, după care a fost dus în atelierul Retroford. A fost aproape complet demontată în procesul de luptă împotriva coroziunii, iar motorul original de 1.2 litri și cutia mecanică în patru trepte s-au eliminat.

Locul sub capotă a fost ocupat un benzinar natural aspirat Cosworth Duratec de 2.3 litri (240 CP) şi o cutie de viteze mecanică cu şase trepte de la Mazda MX-5, cu un mecanism de schimbare personalizat. Suplimentar s-a instalat un ambreiaj ceramic, un diferențial blocabil și noi semi osii.

Suspensia frontală i-a fost făcută din componente de la Ford Capri. Cea posterioară este realizată, de asemenea, de la zero, însă configuraţia nu s-a schimbat fundamental. Mecanismul de direcție fără amplificator a fost împrumutat de la Ford Escort. În general, garda la sol a fost redusă considerabil, astfel că partea superioară a roţilor intră sub aripi.

Lada Cosworth Duratec Street Sleeper este capabilă să atingă 100 de km/h în 4.5 secunde și poate accelera până la maximum 240 km/h, având o greutate de sub o tonă! Proiectul a costat autorii 24.000 de lire sterline în total, însă ce nu faci pentru un bun content video.

Cmentariile sunt închise