(video) Lamborghini poate aloca alte câteva sute de ore pentru a-ți personaliza supercarul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lamborghini prezintă o Opera Unica: un unic Revuelto creat de divizia de personalizare Ad Personam împreună cu Lamborghini Centro Stile, onorând albastrul și peisajele marine distinctive ale insulei italiene Sardinia. Automobilul duce creativitatea cu un pas mai departe, demonstrând tehnici de vopsire și finisaje interioare care sunt rezervate pentru Opera Unica one-offs.

În plus față de timpul de producție standard al unui Lamborghini Revuelto, efectele de vopsire exterioară au necesitat încă 475 de ore de meșteșug specializat

Creația Opera Unica a fost realizată prin mascarea meticuloasă a caroseriei pentru a crea o pânză pentru vopsea. Decolorarea localizată a vopselei în două și trei tonuri a fost apoi îmbunătățită prin pictura cu pensula, amintind de valurile care lovesc stâncile.

Au fost utilizate și tehnici speciale de acoperire, pentru a personaliza detalii precum capacul butonului Start/Stop și plăcuța nominală. Iar finisajul interior brodat a necesitat 85 de ore numai pentru a produce noul instrument necesar pentru efectul de cusătură apoasă dedicat acestui Opera Unica.

Acest Revuelto folosește tehnicile de vopsire special dezvoltate de Lamborghini Ad Personam, evidențiind unghiurile și liniile intrigante ale mașinii precum arhitectura modernă

Trei nuanțe separate de albastru sunt combinate folosind măiestria Lamborghini în utilizarea pensulei și a spatulei pentru a crea efecte speciale, rezervate pentru această Opera Unica. Inspirate de mările cristaline din Sardinia, de bulele de apă, de valuri și de albastrul profund al peșterilor acvatice, nuanțele mai închise și mai deschise de albastru sunt utilizate pe diversele suprafețe ale mașinii, cu definiții clare între diferitele nuanțe care accentuează planurile și liniile intrigante.

Blu Tawaret deschis este culoarea de bază pe panourile frontale ale mașinii și pe acoperiș, contrastând cu Blu Cepheus mai deschis, folosit pentru a crea un efect de estompare, și pe panourile din spate. Blu Okeanos este combinat ca al treilea albastru pentru a crea un efect de decolorare și mai profund pe capotă și în jurul splitter-ului frontal, pus în valoare de vopseaua neagră Nera Bocca, splitter-ul și pragul de carbon lucios și jantele Altanero Shiny Black cu polișare cu diamant, în spatele cărora stau frâne carbon-ceramice cu etriere negre.

Efectul de vopsire cu pensulă și spatulă “târâtă” poartă valuri din cele trei culori albastre în partea din spate, din față către laterale și spate, evocând albastrul turcoaz strălucitor care se găsește în lumina refractată a mării peste nisip și pietre.

Interior, de asemenea, non-standard

Interiorul complementar prezintă Blu Delphinus drept culoare principală a tapițeriei, pusă în valoare de Blu Amon mai deschis pe spătarele scaunelor, pe uși și pe tapițeria consolei centrale, cu cusături și borduri contrastante albe Bianco Leda.

Scaunele, panourile ușilor, tunelul și linia acoperișului introduc o noutate în aplicarea broderiei în Revuelto: folosind o unealtă special dezvoltată, cusăturile tricolore în Blu Amon, Blu Chepeus și Bianco Leda amintesc de nuanțele sclipitoare ale apelor Sardiniei.

Acest efect este reluat pe placa Opera Unica din carbon Blu Mira de pe peretele din spate al habitaclului și pe capacul butonului Start/Stop de pe consola centrală.

Anul trecut, în cadrul Art Basel Miami Beach 2023, a fost arătat un alt Revuelto Opera Unica. Și acea mașină a fost imaginată datorită conceptului artistic și dezvoltării Centro Stile și sub conducerea echipei Lamborghini Ad Personam.

Exteriorul pictat manual se estompează de la Viola Pasifae la Nero Helene, cu detalii în tușe de culori calde și reci, un proces care adaugă 76 de ore de dezvoltare și testare și un total de 435 de ore de execuție. Un logo subtil al celei de-a 60-a aniversări este vizibil pe capota mașinii.

În mod similar cu exteriorul, interiorul creează un spațiu unic, artistic. Jucându-se cu culorile pentru a construi un design asimetric, interiorul a necesitat 220 de ore suplimentare pentru a fi finalizat. Pentru a completa interiorul din piele bicolor în Nero Ade și Viola Acutus, spătarele scaunelor, inserțiile ușilor și tetierele sunt brodate cu logoul celei de-a 60-a aniversări folosind culorile calde și reci potrivite de la exterior.

Chiar și capacul de peste butonul pornire/oprire al motorului este evidențiat de culori umbrite.

Vez și: (video) Noul Lamborghini Revuelto a fost prezentat și în România. Prețul de start

Cmentariile sunt închise