(video) Loganul cu față de Renault. Modelul Symbol s-a transformat în noul Taliant

În Turcia au început vânzările noului Renault Taliant, un automobil prezentat în avanpremieră ceva mai devreme în acest an, însă acum în detalii. Pe scurt spus, acesta reprezintă noua generație Renault Logan/Symbol și are la bază noul Logan al celor de la Dacia!

https://www.youtube.com/watch?v=LvdALsB7S9Y

Caracteristici cheie:

  • De această dată, procesul de transformare a unui model Dacia într-unul marca Renault s-a dovedit a fi ceva mai complex decât se pare la prima vedere. Dacă înainte mașinile se deosebeau doar în câteva aspecte minore, acum sedanului compact, împreună cu emblema, i s-a schimbat serios designul exterior.
  • Noul Taliant are panouri de caroserie refăcute. Noi sunt barele de protecție, capota, hayonul și portierele. În stilul celorlalte modele din gamă sunt realizate farurile, stopurile și grila de radiator.
  • Renault Taliant, ca și Dacia Logan, are o lungime de 4.396 mm (cu 38 mm mai mult decât Logan-ul din a doua generație), iar ampatamentul este de 2.649 mm (plus 14 mm). Are o lățime de 1.848 mm și o înălțime de 1.501 mm. Volumul portbagajului îi este de 628 de litri (+ alți 21 de litri în habitaclu). La alegere sunt jante de 15 sau 16 inci. Are o greutate de aproximativ 1.100 kg.
  • Noile Logan și Taliant sunt construite pe platforma modulară CMF-B. Arhitectura șasiului aici este aceeași (cu o suspensie tip McPherson pe puntea din față și una semi dependentă pe puntea din spate), iar frânele cu tambur pentru roțile posterioare nu au dispărut nicăieri.
  • Spre deosebire de Dacia Logan, cei de la Renault au adăugat totuși niște condimente mai premium, să spunem așa. Un exemplu este o servodirecție electrică în locul uneia hidraulice sau o frână de parcare electrică!
  • Printre altele: a fost montat un volan multifuncțional cu design diferit, reglabil pe înălțime și adâncime; diferite sunt deflectoarele de aer; pe planșa de bord a apărut o aplicație lucioasă în locul uneia din plastic mat; ceasurile de bord sunt analogice, cu un monitor între ele;
  • Din echipament mai pot face parte: standard un radio cu ecran monocrom de 3.5 inci și duă difuzoare (cu posibilitatea conectării telefonului prin USB sau Bluetooth), opțional fiind un sistem multimedia cu monitor tactil de 8.0 inci, suport Apple CarPlay și patru difuzoare, ori cu suport Apple CarPlay wireless, șase difuzoare audio și navigație; sistem de monitorizare a unghiurilor moarte; sistem de control a climatizării automate; senzori de lumină și de ploaie; cameră video retrovizoare; buton de pornire a motorului; măsuțe integrate în spătarele scaunelor față; faruri cu aprindere automată; senzori de parcare față/spate; sistem Start-Stop; E-Call; acces hands-free; etc.
  • Sub capotă sunt aceleași motoare cu trei cilindri: cel de bază e unul natural aspirat 1.0 SCe (65 CP) + cutie mecanică în cinci trepte; benzinarul turbo 1.0 TCe (90 CP) + cutie mecanică în șase trepte sau variator X-Tronic; același benzinar care poate consuma și propan (100 CP) + cutie mecanică.

Noul Renault Taliant este deja produs la fabrica Oyak-Renault din Bursa și vândut pe piața locală. Și dacă vechiul Symbol costa de la 16.800 de dolari, noul sedan este estimat la cel puțin 20.000 de dolari!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/