(video) Los Angeles 2019: Premieră mondială – Noul MINI John Cooper Works GP

Exclusiv şi un nou etalon de performanţă – noul MINI John Cooper Works GP este cel mai rapid model al mărcii britanice care a fost omologat vreodată pentru a rula pe drumurile publice. Un motor supraalimentat, cu patru cilindri, ce dezvoltă 306 CP accelerează modelul cu două locuri – bazat pe MINI Hatch cu trei uşi – de la 0 la 100 km/h în doar 5.2 secunde!

Noul MINI John Cooper Works GP a fost prezentat publicului pentru prima dată la Salonul Auto de la Los Angeles.

Cel mai puternic motor folosit vreodată într-o maşină de clasă mică a mărcii, tehnologia suspensiei adaptată pe baza competenţei John Cooper Works în motorsport şi caroseria optimizată în ceea ce priveşte construcţia uşoară, rigiditatea torsională şi aerodinamica sunt ingredientele prin care noul MINI John Cooper Works GP ofertă performanţe, agilitate şi o imagine sportivă spectaculoasă.

Este un nou element al unei tradiţii care a fost puternic legată de numele legendarului designer de Formula 1 John Cooper încă de la debutul clasicului Mini în urmă cu 60 de ani. Atât pe şosea, cât şi pe circuit, această combinaţie a strălucit: de primul Mini Cooper şi câştigarea British Touring Car Championship, la victoriile în clasamentul general al Raliului Monte Carlo, competiţia MINI Challenge, rezultatele în Raliul Dakar şi cea mai nouă generaţie de modele John Cooper Works.

Puterea sa suplimentară faţă de cea a MINI John Cooper Works este de 75 CP, prin urmare, noul MINI John Cooper Works GP este poziţionat şi mai exclusiv faţă de precedentele două generaţii ale acestui model, fiecare dintre aceştia fiind produs într-o serie mică de 2.000 de unităţi. MINI Cooper S cu kit John Cooper Works GP, lansat în 2006, şi MINI John Cooper Works GP din 2013 au reflectat deja stilul sportiv prin motoarele supraalimentate de 218 CP, tehnologia specifică a suspensiei şi dotările exclusive de echipare şi design.

Noul MINI John Cooper Works GP duce experienţa performanţei într-un automobil premium de clasă mică la un nivel complet nou. Pe parcursul testelor din timpul procesului de dezvoltare pentru serie, a parcurs un tur pe bucla Nordschleife de la Nürburgring în mai puţin de opt minute – cu aproape o jumătate de minut mai repede decât predecesorul său!

Noul MINI John Cooper Works GP: privire de ansamblu asupra punctelor de atracţie

  • Motor de 2.0 litri, cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo, 306 CP şi 450 Nm.
  • Putere mai mare cu 75 CP faţă de MINI John Cooper Works.
  • Acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 5.2 secunde, viteză maximă: 265 km/h (nelimitată).
  • Concept specific modelului pentru alimentarea cu ulei şi răcire care susţine condusul sportiv pe circuit.
  • Sistem de evacuare sport specific modelului pentru o acustică sportivă cu două terminaţii de 90 mm în diametru.
  • Transmisie sport Steptronic cu opt trepte, cu diferenţial blocant mecanic integrat pentru roţile faţă.
  • Design şi setări distinctive ale şasiului, suspensie coborâtă cu 10 mm în comparaţie cu MINI John Cooper Works.
  • Sistem de frânare sport deosebit de performant (etrierele faţă sunt fabricate din aluminiu şi sunt combinate cu discuri ventilate 360×30 mm).
  • Structură foarte rigidă a caroseriei şi a conexiunii dintre motor şi suspensie.
  • Bare de protecţie cu design special pentru acest model.
  • Spoiler de acoperiş cu contur de aripă dublă.
  • Capace din carbon pentru bosajele puternic evazate ale roţilor.
  • Interior cu doar două scaune şi cockpit specific modelului.
  • Explorează automobilul în detalii în comunicatul în limba română ataşat mai jos!

Cei care îşi doresc o astfel de maşină trebuie să contacteze imediat dealerul local pentru că va fi produs într-o serie limitată la doar 3.000 de unităţi la uzina MINI din Oxford. Livrarea către pasionaţii de curse din lumea întreagă va începe din martie 2020.

Vezi şi: (video) Test Drive: MINI John Cooper Works pe Nurburgring

Comunicat de presă cu detalii (în română):

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/