(video) Lux de 60.000 de euro. Ce oferă primul Genesis electric actualizat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primul Genesis electric, numit Electrified G80, a debutat în aprilie la Salonul Auto de la Beijing într-o formă actualizată. Acum modelul a fost lansat în Coreea de Sud și acesta va fi cel internațional. Producătorul nu a ezitat să ofere mai multe detalii despre schimbări decât a făcut-o anterior.

Caracteristici cheie:

Designul exterior evidențiază rafinamentul cu eleganță dinamică

  • Are acum 5135 mm lungime (mărită de la 5005).
  • Genesis a adăugat detalii sofisticate elementelor cheie de design, cum ar fi bara de protecție și lămpile, pentru a-i spori rafinamentul.
    • Grila Crest cu o textură G-Matrix în gradient și grila extinsă de admisie a aerului contribuie la sentimentul de prestigiu și prezență.
    • Farurile iconice pe două rânduri dispun acum de tehnologia Micro Lens Array (MLA).
    • Portul de încărcare ascuns în grilă are acum un capac modificat, acționat electric și încălzit, în timp ce zona portului este iluminată.
    • Noi sunt jantele aerodinamice de 19 inchi.
    • În partea din spate, designul barei de protecție a fost rafinat pentru a fi mai concis și mai curat, iar decorațiunile cromate au fost extinse.
  • Sunt valabile 10 culori pentru caroserie, una având un finisaj complet mat. Două sunt exclusive pentru modelul G80 electric și tot două culori costă extra. Interesant este că opțiunea dublu-ton nu este valabilă în afara Chinei, deși în două culori arată mai luxos.

Un interior mai spațios, cu un aspect luxos, high-tech

  • Interiorul a evoluat pentru mai mult spațiu, cu un ampatament mărit cu 130 mm (3140 mm) și un accent pe designul orizontal. Genesis a optimizat poziționarea banchetei din spate pentru a asigura cea mai bună ședere din clasă. Spațiul pentru picioare constituie 995 mm (+83 mm), iar spațiul pentru cap – 950 mm (+20 mm).
  • Planșa de bord modificată adoptă un OLED de 27 de inci. Interfața oferă posibilitatea de a alege între două sau trei ecrane divizate. Panoul tactil pentru controlul climei, schimbătorul de viteze (SBW) cu design din cristal și controlerul integrat (CCP) îmbunătățesc operabilitatea.
  • G80 Electric este echipat cu un nou sistem audio de înaltă rezoluție, marca Bang & Olufsen, cu 17 difuzoare acoperite cu niște capace din aluminiu și suport Dolby ATMOS.
  • Poziția și luminozitatea lămpilor de ambianță au fost ajustate cu atenție. Iar calitatea spațiului interior a fost îmbunătățită prin upgrade-uri de materiale și alte soluții de design, pe lângă un nou volan și tapițerie matlasată pentru ușile posterioare.
  • Sunt valabile două culori de bază cu un tip de matlasare și altele patru (inclusiv o opțiune dublu ton) cu alt tip de matlasare.

Autonomie crescută la 475 km și o experiență de condus electrificată de lux

  • Mașina a primit o baterie de nouă generație, a patra, cu o capacitate de 94.5 kWh (+7.3 kWh). Se încarcă rapid 10-80% în 25 minute. Autonomia mixtă a crescut de la 427 la 475 km, deși prin oraș se pot înregistra chiar 500 km. Unitatea de propulsie cu două motoare (AWD) nu s-a schimbat – cei 370 CP și 700 Nm sunt suficienți pentru 0-100 km/h în 5.1 secunde. Viteza maximă – 225 km/h.
  • Genesis a îmbunătățit bucșele roților din față și din spate pentru a reduce vibrațiile de rulare și a optimizat comportamentul caroseriei și tehnologiile de asistență la condus pentru a menține o stabilitate și un comportament remarcabil, în ciuda caroseriei alungite.
  • Pe modelul G80 Electric, sistemul Preview Electronically Controlled Suspension (ECS) îmbunătățește stabilitatea la volan prin controlul proactiv al comportamentului vehiculului cu ajutorul informațiilor din navigație și din alte surse, în timp ce sistemul Dynamic Torque Vectoring (eDTVC) distribuie în mod optim cuplul la fiecare roată atunci când vehiculul virează pentru a ajuta la asigurarea unui viraj stabil.
  • În plus, Genesis a echipat modelul G80 Electric cu direcție activă pe roțile din spate (RWS) pentru reducerea razei de virare și o stabilitate excelentă a direcției. Este o opțiune.

Experiența de condus a modelului G80 Electric este maximizată de o cabină silențioasă și de noul Active Sound Design (e-ASD)

  • În plus față de sistemul existent de control activ al zgomotului rutier (ANC-R), G80 Electric are o cabină și mai silențioasă, cu o grosime crescută a geamurilor posterioare, spumă expandată pentru caroserie și materiale mai mari de absorbție a sunetului pentru scaunele din spate.
  • Noul Active Sound Design comunică în mod intuitiv comportamentul vehiculului, cum ar fi cuplul și viteza, prin sunete vii și cuprinde două senzații distinctive de condus – Horizon (imită sunete cosmice) și Heritage: Black (imită un motor cu șase cilindri). Volumul sistemului poate fi reglat într-o gamă largă de 20 de niveluri, iar în modul de conducere Sport este mărit automat.
  • Noi mai sunt: un sistem interior de autentificare prin amprentă digitală, cotieră încălzită a consolei față, sistem de memorie a poziției scaunului pasagerului, sistem de climatizare pe 3 zone+ (inclusiv control independent din rândul al doilea), Digital Key 2, Built-in Cam 2 și volan cu senzor de aderență directă.
  • Iar sistemul Smart Washer Injection (SWI) cu injecție a lichidului de spălare, integrată în ștergătoarele de parbriz, minimizează obstrucționarea vederii și contaminarea zonei înconjurătoare din cauza pulverizării lichidului de spălare. Soluția reduce și zgomotul de funcționare.

Cel mai bun confort din clasă pentru bancheta din spate a unui sedan electrificat

  • Genesis introduce în premieră un mod Chauffeur în versiunea electrică G80 și sporește valoarea scaunelor posterioare spațioase cu caracteristici de nivel emblematic, cum ar fi Rear VIP Seats.
  • Modul Chauffeur Drive oferă setări optimizate ale cuplului și suspensiei pentru a oferi VIP-urilor de pe locurile din spate o accelerație lină și o călătorie confortabilă, în timp ce modul Chauffeur Brake optimizează sistemul hidraulic de control al frânelor pentru o senzație confortabilă de frânare.
  • Scaunele VIP din spate oferă reglare electrică pe 16 direcții (*14 direcții pentru scaunul din stânga spate), inclusiv înclinarea spătarului, în timp ce tetierele cu aripi și suportul pentru coapse asigură o odihnă luxoasă în timpul călătoriilor lungi.
  • Pasagerii din spate vor mai avea de beneficiat de sistemul Easy Close, care permite șoferului să închidă în mod convenabil ușile deschise prin apăsarea unui buton, perdele electrice la uși, dar și tablete prinse de scaune cu sistem multimedia ccRC.
  • De asemenea, scaunele VIP sunt echipate cu o funcție de pre-siguranță care le reglează într-o poziție sigură în cazul în care vehiculul detectează o situație periculoasă. Buzunarele au câte o pârghie de urgență și o lumină în caz de dificultăți de evacuare.
  • Tapițeria este din piele Nappa granulată. Inserțiile decorative pot fi din resturi de subprodus de lemn.

Genesis a minimizat creșterea prețului de vânzare al modelului electric G80, în ciuda noii oferte de produse. În Coreea de Sud, prețul de start este echivalentul a 60.000 de euro și asta fără eventuale stimulente fiscale din partea statului.

În plus, Genesis oferă beneficii Car Care, cum ar fi credite de încărcare, acoperire pentru daune și îngrijire premium a vehiculului, abonamente la hoteluri, produse Genesis Collection și multe altele. De asemenea, clienții pot face trade-in, schimbând un Genesis electric second hand pe unul nou, achitând diferența.

Despre multe alte dotări interesante poți afla pe pagina modelului.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise