(video) Mafia aprobă! Vezi cum merge această Toyota Century Limousine transformată într-un lowrider

Producătorul auto japonez Toyota, acum mai mult de o jumătate de secol în urmă, a început să producă modelul de lux cunoscut sub denumirea Century. Cu toate acestea, mașina a rămas puțin cunoscută şi nu se găsea în afara Japoniei deoarece era destinată iniţial doar pentru Casa Regală locală și oficialilor guvernamentali superiori.

Acum însă, deşi găsită într-un număr limitat, oricine are banii necesari îşi poate cumpăra un astfel de automobil clasico-retro, ceea ce a şi făcut un entuziast din America pe nume John Ludwick Jr, căruia i-au trebuit câţiva ani de zile până să-l găsească pe cel dorit.

Exemplarul cu ampatament alungit, unul şi mai rar existent într-o stare bună, a fost modificat şi rafinat pentru a arăta mai izbitor chiar şi la anii săi. Totuşi, este de admirat şi noua-i capacitate de a fi un lowrider.

Recomandăm de privit în 4K şi în căşti! 😉

Limuzina s-a ales cu o suspensie pneumatică Air Lift Performance cu gardă la sol reglabilă, precum şi nişte jante noi de la Work. La alte capitole nu s-a intervenit şi bine s-a făcut. Proiectul arată original și interesant, deși oarecum atipic pentru Century.

Sub capotă nu s-a schimbat practic nimic. Acolo stă un motor V12 de 5.0 litri, care produce 280 CP şi 480 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată cu setări specifice pentru o deplasare lină, fără smucituri. Apropo, propulsorul a fost conectat la un eşapament custom.

Modelul dat, numit Toyota Century Limousine, de primă generaţie şi cu numărul de cod al şasiului VG40, a fost produs în perioada octombrie 1989 – aprilie 1997. Măsoară în lungime 5.270 mm şi în ampatament 3.010 mm. Tracţiunea este pe puntea din spate, iar frânele cu disc pe toate roţile. Pe timpuri costa peste 100.000 de dolari!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-esapament-de-18000-de-dolari-pe-o-toyota-rulata-de-4500-care-costa-in-trecut-120000-asculta-cum-suna/
https://autoblog.md/video-maybach-japonez-toyota-a-lansat-vanzarile-noului-sedan-executiv-century/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/