(video) Maşina din noua Gymkhana e un Subaru spectaculos din anii 80. Vezi ce bord şi aerodinamică activă are

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Comunitatea Hoonigan a publicat primul teaser a noii Gymkhana, premiera clipului fiind programată pentru 6 decembrie. În rol principal va fi din nou Travis Pastrana, care l-a înlocuit pe Ken Block, însă maşina este radical diferită de cea folosită anterior. Este vorba despre un break Subaru special construit, numit Family Huckster (nume de cod VT21g).

Anunțul este însoțit de o poveste lungă despre mașina în sine. În special, a devenit cunoscut faptul că automobilul este aproape în întregime construit din fibră de carbon și este echipat cu un motor care livrează 862 de cai putere!

Inspirația stilistică şi baza pentru acest break unic este un Subaru GL Wagon din 1983, care a fost popular în Statele Unite în anii 1980. După cum însuși Pastrana a declarat, este amuzant să se derapeze extrem cu o astfel de maşină de familie. Șasiul este proiectat special pentru drift și este completat de o cușcă de protecţie similară cu cele folosite în raliuri.

Din punct de vedere al designului, creatorii i-au redat un pic din “estetica unghiulară a anilor 80”. În același timp, constructiv cele două mașini nu au nimic în comun. Modelul pentru Gymkhana este construit pe un cadru spaţial tubular custom de ultimă generaţie, cu panouri de caroserie personalizate din fibră de carbon, având proporții diferite – este mai scurt și considerabil mai lat, deși tipul de caroserie este păstrat vizual.

Bodykitul dezvoltat dispune de elemente aerodinamice active şi pentru prima dată au impresionat un public larg în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood, acolo unde şi-a făcut debutul şi a fost una dintre cele mai rapide maşini care a parcurs traseul în rampă. Acestea nu se văd când staționează, însă în timpul condusului extrem joacă şi rolul unei frâne de aer. O tehnologie similară a fost folosită pe AirSlayer.

Aripa posterioară este controlată electro-pneumatic, iar flaps-urile hidraulice de pe aripi – automat sau manual. Railings-urile din fibră de carbon de pe acoperiş sunt proiectate special pentru a direcționa aerul către un radiator montat în spate, printr-o conductă NACA.

Jantele KMC personalizate, unice, au fost inspirate de cele cu opt spițe de pe modelele Subaru din anii 80 cu tracțiune integrală. Pentru a le menține cât mai ușoare posibil, KMC Wheels a proiectat un design monobloc forjat care crește, de asemenea, durabilitatea în timp ce mașina rulează în medii dure.

O “concluzie” estetică este un radio autentic de la un real Subaru GL Wagon din 1983, împreună cu o recreare din fibră de carbon albastră a tabloului de bord, în timp ce panoul de bord de 12 inchi din spatele volanului a fost personalizat şi programat să imite aspectul și stilul distinctiv al bordurilor electronice folosite în modelele mărcii din anii 80.

Sub capotă are un benzinar boxer turbo de 2.3 litri şi cu patru cilindri, modificat cu mai multe elemente personalizate, inclusiv un custom arbore cu came, diferite capuri de cilindri, un eşapament specific, un sistem de supraalimentare cu un compresor generos şi altele.

Este cuplat la o cutie de viteze secvențială cu şase trepte. Tracţiunea este integrală. Suspensia are o cursă lungă, cu specificații din Campionatul Mondial de Raliuri.

Supercarul neobişnuit a fost făcut de către Subaru Motorsport și atelierul Vermont Sportscar.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/