(video) Max Verstappen a câștigat tot ce se putea în Austria. Ferrari a obţinut al 800-lea podium

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Austriei, desfăşurat duminică pe circuitul de la Spielberg, obţinând astfel a cincea sa victorie consecutivă în Campionatul Mondial de Formula 1. Cu o zi mai devreme a câştigat şi a doua cursă de Sprint din acest sezon.

Plecat din pole position, Verstappen l-a devansat cu 5.155 secunde pe monegascul Charles Leclerc, care adus al 800-lea podium din istorie pentru echipa Ferrari. Pe poziţia a treia s-a clasat mexicanul Sergio Perez, la 17.188 secunde distanţă.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Câştigător al titlului mondial în ultimele două sezoane, Max Verstappen şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general al piloţilor în urma acestui nou succes, al şaptelea de la debutul sezonului şi al 42-lea de la începutul carierei sale în Marele Circ.

Pilotul are acum un avans de 81 de puncte faţă de coechipierul său Sergio Perez. În Marele Premiu al Austriei a luat şi punctul suplimentar pentru cel mai rapid timp de tur. Apropo, de remarcat ar mai fi că în timpul cursei au fost aplicate un număr destul de mare de penalizări, Esteban Ocon obținând tocmai patru!

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Grand Prix-ul Marii Britanii, se va desfăşura duminica viitoare pe circuitul de la Silverstone.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise