(video) Mercedes-Benz devine producător de maşini electrice până în 2030! Strategia actualizată a companiei

Compania Mercedes-Benz a ales ziua de 22 iulie 2021 pentru a anunţa o strategie actualizată în procesul de electrificare în masă, lansat la nivel cel puţin european nu numai de către jucătorii cheie de pe piaţa auto, ci şi impus de către unele autorităţi precum Comisia Europeană.

Germanii au decis să mute data limită când vor fi producători de electromobile doar, de la 2039 înapoi la 2030! Astfel, Mercedes-Benz spune că va deveni doar producător de maşini electrice până în anul setat, acolo unde condițiile pieței vor permite asta!

Doar unde nu va exista infrastructură necesară, dar şi cerere de EV-uri, se vor oferi în continuare autovehicule ce includ motoare cu combustie. Însă investițiile în motoare cu combustie internă și tehnologii plug-in hybrid vor scădea cu 80% până în 2026.

Te invităm să priveşti complet acest material video pentru a înţelege foarte uşor ce îşi propune Mercedes-Benz să facă:


Anunţuri cheie făcute astăzi:

  • Toate platformele nou lansate de către Mercedes-Benz Cars vor fi doar electrice începând cu 2025! În 2025 vor fi lansate trei platforme modulare electrice noi!
    • MB.EA va acoperi toate autoturismele de dimensiuni medii și mari, stabilind un sistem modular scalabil ca o coloană vertebrală electrică pentru viitorul portofoliu de vehicule.
    • AMG.EA va fi o platformă dedicată pentru vehicule electrice, care se adresează doar clienților Mercedes-AMG orientați către tehnologie și performanță.
    • VAN.EA deschide o nouă eră pentru autoutilitare și vehicule comerciale ușoare, care vor contribui la transportul fără emisii și la orașe în viitor.
  • Până în 2022, Mercedes-Benz va avea vehicule electrice cu baterii (BEV) în toate segmentele pe care le servește compania, iar din 2025 clienții vor putea alege o alternativă complet electrică pentru fiecare model pe care îl produce compania!
  • Mercedes-Benz are planuri să-şi facă împreună cu parteneri tocmai opt gigafabrici de producţie a bateriilor, fiecare cu o capacitate de cel puţin 200 GWh! Acestea se vor adăuga rețelei deja planificate anterior de nouă fabrici dedicate construirii sistemelor de baterii!
  • Noi parteneriate au fost şi vor fi lansate pentru dezvoltarea și producția de baterii în Europa. Bateriile de ultimă generație vor fi foarte standardizate și potrivite pentru utilizare în peste 90% din toate automobilele și van-urile Mercedes-Benz, fiind în același timp suficient de flexibile pentru a oferi soluții individuale tuturor clienților.
  • În ceea ce privește producția de celule, Mercedes-Benz intenționează să facă echipă cu noi parteneri europeni pentru a dezvolta și produce eficient viitoare celule și module, un pas care asigură faptul că Europa rămâne în centrul industriei auto chiar și într-o eră electrică. Producția de celule va oferi Mercedes-Benz posibilitatea de a-și transforma rețeaua de producție de propulsoare stabilită.
  • Prin integrarea continuă a celei mai avansate tehnologii de celule de baterii în maşini, Mercedes-Benz își propune să crească autonomia în timpul ciclului de viață al producției unui model. Cu următoarea generație de baterii, Mercedes-Benz va colabora cu parteneri precum SilaNano pentru a crește și mai mult densitatea energetică prin utilizarea compozitului silicon-carbon în anod. Acest lucru va permite o autonomie fără precedent și timpi de încărcare mai scurți.
  • În ceea ce privește tehnologia solid-state, Mercedes-Benz se află în discuții cu partenerii pentru a dezvolta baterii cu o densitate și mai mare de energie și siguranță.
  • Eficiența sistemelor de propulsie electrice va fi îmbunătățită prin integrare verticală și achiziționarea completă a companiei britanice YASA, un specialist în motoare ultra-performante cu flux axial. Cu această afacere, Mercedes-Benz obține acces la tehnologia unică a motorului cu flux axial și experienţa necesară pentru a dezvolta motoare ultra-performante de ultimă generație. Motoarele electrice concepute in-house, cum ar fi eATS 2.0, sunt o parte esențială a strategiei, cu un accent clar pe eficiență și costul total al întregului sistem, inclusiv invertoare și software.
  • China, cea mai mare piață de vehicule electrice noi (NEV) din lume, care găzduiește sute de companii și furnizori specializați în componente EV și tehnologii software, este de așteptat să joace un rol cheie în accelerarea strategiei de electrificare a Mercedes-Benz.
  • Serviciul Plug&Charge va introduce, odată cu lansarea pe piaţă a noului EQS în acest an, mai multe soluţii de încărcare fără probleme, fără pași suplimentari necesari pentru autentificare și plată. Actuala platformă Mercedes me Charge include deja peste 530.000 de puncte de încărcare AC și DC în întreaga lume.
  • În plus, Mercedes-Benz lucrează cu Shell la extinderea rețelei de staţii de încărcare. Clienții companiei auto vor avea acces la rețeaua de reîncărcare Shell, care va fi formată până în 2025 din peste 30.000 de puncte de încărcare în Europa, China și America de Nord – inclusiv peste 10.000 de încărcătoare de mare putere la nivel global. Mercedes-Benz intenționează, de asemenea, să lanseze mai multe staţii de încărcare premium în Europa (cu hotele şi restaurante incluse, de exemplu), care vor oferi o experiență de încărcare personalizată cu facilități de top.
  • Anul viitor, opt vehicule electrice Mercedes-Benz vor fi produse în șapte locații de pe trei continente. În plus, toate unitățile de asamblare a autoturismelor și bateriilor administrate de Mercedes-Benz AG vor trece la producția neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2022!
  • Pentru a spori eficiența producției, Mercedes-Benz își unește forțele cu GROB, lider global german în sisteme de producție și automatizare a bateriilor extrem de inovatoare, consolidându-și capacitatea de producție a bateriilor și know-how-ul. Cooperarea se concentrează pe asamblarea modulului bateriei, precum și pe asamblarea pachetelor de baterii.
  • Totodată, Mercedes-Benz intenționează să deschidă o nouă fabrică de reciclare a bateriilor în Kuppenheim, Germania, pentru a dezvolta și securiza capacitatea de reciclare și know-how-ul. Începerea operațiunilor va fi în 2023, în funcție de rezultatul discuțiilor promițătoare cu autoritățile publice.
  • Un sistem de operare general numit MB.OS va fi dezvoltat şi pentru asta vor fi create în întreaga lume 3.000 de noi locuri de muncă de inginerie software.
  • În total, investițiile făcute în vehicule electrice cu baterii între 2022 și 2030 se vor ridica la peste 40 de miliarde de euro!

Vezi şi: AMG, Maybach şi G-Class vor forma o nouă subdiviziune a Mercedes-Benz

Apropo, în cadrul prezentării a fost dezvăluită o nouă imagine teaser, dar şi silueta sub cearşaf (foarte asemănătoare cu a lui Mercedes-Benz Concept IAA din 2015) a noului Vision EQXX, o maşină electrică care va putea parcurge peste 1.000 de km (peste 9.65 km per kWh) la viteze normale de conducere pe autostradă.

O echipă multidisciplinară, formată inclusiv din experți de la divizia Mercedes-Benz F1 High Performance Powertrain, face progrese rapide în direcția obiectivelor ambițioase ale proiectului.

Premiera mondială a maşinii va avea loc în 2022! Progresele tehnologice realizate cu Vision EQXX vor fi adaptate și aplicate pentru utilizarea potențială în noile arhitecturi electrice.

Apropo, s-a mai dezvăluit că noul G-Class electric va fi lansat în 2024! Iată încă un teaser al viitorului SUV Mercedes-Maybach EQS!

Cmentariile sunt închise