(video) Mercedes-Benz a dezvăluit noul G-Class sub camuflaj şi câteva caracteristici tehnice

Compania germană Mercedes-Benz a dezvăluit noi informaţii despre noua generaţie a SUV-ului legendar G-Class, la doar câteva zile înainte de premieră. În acelaşi timp au fost publicate imagini oficiale cu exteriorul maşinii, însă deocamdată formele îi sunt ascunse sub camuflaj.

Vezi şi: (video) Primul teaser cu noul Mercedes-Benz G-Class. Tot ce se cunoaşte până acum despre SUV

Mercedes-Benz afirmă în primul şi în primul rând că noutatea nu se va deosebi de predecesorul său la capitolul posibilităţi în off-road, ci din contra va fi mai bun. Din galeria de imagini disponibilă avem ocazia să vedem cu se descurcă modelul prin off-road în preajma uzinei (Graz, Austria) unde se va produce, acolo unde există un poligon de teste specific pentru G-Class.

Constructorul german menţionează că noua generaţie G-Class va fi făcută în continuare pe baza unei rame şi va dispune de trei diferenţiale care vor putea fi blocate în proporţie de 100 de procente. De asemenea, noul Gelandewagen a primit o nouă suspensie independentă faţă şi o nouă punte faţă. Suspensia este rezultatul colaborării dintre Mercedes-Benz G GmbH şi Mercedes-AMG GmbH.

Puntea din spate, de asemenea, a fost modernizată serios pentru a asigura o stabilitate mai mare pe drumuri accidentate. Împreună cu cea din faţă vor ajuta maşina să poată parcurge vaduri de apă cu o adâncime de până la 70 de cm (+10 cm). Apropo, garda la sol va fi egală cu 241 de mm (+ 6 mm). Unghiurile de intrare şi de ieşire sunt de 30 şi 31 de grade respectiv (+1 grad).

Un alt lucru important pe care îl va avea modelul este noul regim de rulare numit G-Mode. Acesta se activează când se circulă cu viteze de sub 40 de km/h şi este blocat unul dintre cele trei diferenţiale. Astfel, regimul G-Mode schimbă unele caracteristici ale maşinii pentru a asigura posibilităţi maxime pentru depăşirea suprafeţelor de drum accidentate.

Dacă anterior am putut afla câteva informaţii neoficiale despre ce se va ascunde sub capotă, Mercedes-Benz nu a dezvăluit deocamdată detalii în acest sens. Însă, aflăm că noul G-Class va primi o nouă cutie de viteze automată 9G-TRONIC cu un hidro transformator, dezvoltată special pentru acest SUV. Noua transmisie va face maşina mai silenţioasă, în acelaşi timp fiind mai plăcută în condus şi mai economă.

Să nu uităm şi de prezenţa unui sistem de tracţiune integrală permanentă. Printre intermediul acesteia cuplul va fi livrat în proporţie de 40:60, în favoarea punţii din spate.

Noul Mercedes-Benz G-Class va beneficia şi de un sistem avansat de camere care oferă imagini la 360 de grade în jurul maşinii. Într-o rezoluţie Full HD, cel din spatele volanului va putea vedea SUV-ul în care circulă de la înălţimea unui zbor de pasăre, inclusiv şi cu linii dinamice care indică lăţimea.

Printre alte opţiuni existente se vor număra anvelope all-terrain cu jante de 18 inci, dar şi un ecran special dezvoltat pentru a afişa: înălțimea, gradienţi, unghiuri, busolă, unghiuri de direcție și care sunt diferenţialele blocate.

Vezi şi: (foto) Oficial! Iată cum arată interiorul noului Mercedes-Benz G-Class

Amintim că premiera noului Gelandewagen va avea loc la 15 ianuarie 2018 în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Detroit.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise