(video) Monterey Car Week 2024: Un Touring Superleggera Veloce12 necesită ”sacrificarea” unui simbol al Ferrari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ferrari 550 Maranello a devenit un simbol al anilor ’90 datorită designului său elegant și motorului puternic V12. Nu e de mirare că are mulți fani, inclusiv în țara noastră. Și dacă există o cerere, va exista un restomod de propus!

Carosierul italian Touring Superleggera a pregătit modelul Veloce12 și la expus pe Pebble Beach din California. Apropo, acesta este primul restomod realizat de firmă, anterior construind exclusivități doar pe bază de mașini noi.

Caracteristici cheie:

  • Desigur, profilul canonic al coupeului original cu un interior înclinat spre spate a fost păstrat.
  • Cu toate acestea, creatorii Veloce12 au reproiectat complet partea frontală, oferindu-i noi faruri, bare de protecție și capotă. Toate îl fac să arate mai modern.
  • Spatele a fost, de asemenea, revizuit, dar nu atât de radical: există noi stopuri LED și o bară de protecție diferită. În plus, a fost schimbată forma pragurilor și a fantelor din aripile frontale. Toate elementele noi ale caroseriei sunt realizate din fibră de carbon.
  • Arhitectura de bază a interiorului a fost păstrată, însă cei de la Touring Superleggera au acoperit-o complet cu piele în două culori. Contrast există și pe scaune, inclusiv în termeni de materiale, accentele fiind din piele întoarsă.
  • Instrumentele, comutatoarele și plăcile decorative sunt realizate din nou special pentru restomod, dar în general repetă estetica originalului Ferrari. Emblema de pe tetiere și plăcuțele comemorative sunt, de asemenea, incluse. Există, de asemenea, un set de genți de voiaj de marcă, deoarece aceasta este o mașină GT.
  • Motorul original Ferrari V12 de 5.5 litri a fost păstrat, însă dezasamblat și reasamblat folosind componente moderne, inclusiv sistemele de răcire și evacuare. Inginerii nu au stors toate sucurile din vechea unitate și s-au limitat la o creștere de numai 25 CP (510 CP). Cuplul maxim a rămas de 568 Nm.
  • Cutia mecanică în șase trepte și tracțiunea spate nu s-au schimbat, precum și caracteristicile dinamice: 0-100 km/h în 4.4 secunde, viteză maximă 320 km/h.
  • Nouă însă este suspensia adaptivă TracTive și sistemul de frânare Brembo cu etrieri cu 6/4 pistoane în față/spate.

Astfel de mașini nu pot fi ieftine, iar Veloce12 nu face excepție. Touring Superleggera cere minimum 690.000 de euro! Și asta fără a lua în considerare prețul mașinii care se ”sacrifică”, care acum costă în medie 150.000 de euro. Proiectul e limitat la 30 de exemplare.

Vezi și: (galerie foto) Admiră unicul Ferrari 550 Maranello din Moldova

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise