(video) New York 2022: Noul INDI ONE va încerca să atragă clienții cu Windows pe post de sistem multimedia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă un autovehicul interesant care şi-a făcut debutul la Salonul Auto Internaţional de la New York este INDI ONE. Acesta a fost creat de o companie startup din California fondată în 2017 – Independent Electric Vehicles (INDI EV). La NYIAS are loc prima demonstrație publică a modelului pre producție și au fost deschise cărţile de comandă.

INDI EV a fost fondată de un antreprenor chinez, care anterior şi-a desfăşurat activitatea în industria jocurilor video pentru gadgeturi, până a se muta în SUA. Personalul propriu de ingineri al companiei este foarte mic, astfel că s-a ales să se meargă pe filosofia unei maşini-constructor, modulare.

INDI EV se ocupă de adaptarea agregatelor și componentelor gata făcute pentru sine sau le comandă de la companii terţe dezvoltarea. De exemplu, caroseria din oțel a modelului ONE este realizată în Coreea de Sud, în timp ce componentele electrice sunt predominant chinezești.

Cu toate acestea, pentru a crea o baterie, compania l-a angajat pe Tom Gage, care făcea parte din echipa Tesla de la începuturile sale. Iar designul modelului ONE a fost creat de către designerul-șef INDI, americanul Andre Hudson, care a lucrat anterior la General Motors și Hyundai. Potrivit acestuia din urmă, prima mașină electrică INDI a fost proiectată inițial pentru a îndeplini cerințele de certificare din America, Europa și Asia!

INDI ONE este un crossover cu o lungime de 4.800 mm, o lățime de 1.981 mm și o înălțime de 1.701 mm. Adică, din punct de vedere al dimensiunilor, se plasează exact între o Tesla Model Y și un Model X. Are un interior cu cinci locuri și acoperiș din sticlă standard, iar suspensia este una pneumatică. 

Principala atracție pentru cumpărătorii moderni ar trebui să fie VIC (Vehicle Integrated Computer), adică un calculator cu drepturi depline, cu sistem de operare Windows de la Microsoft, la care sunt conectate două monitoare instalate pe planşa de bord. Un astfel de sistem multimedia evident că permite vizionarea de filme şi chiar rularea jocurilor video, ca să nu mai vorbim de accesul la Internet, existând un modem 5G pentru asta!

La capitol tehnic, ONE va fi oferit în două versiuni. Cea de bază Standard are tracțiune spate şi un singur motor electric (279 CP şi 410 Nm) + o baterie de 75 kWh. Autonomia declarată este de 370 km, viteză maximă – 193 km/h, iar 0-97 km/h o face în 6.7 secunde.

Versiunea Premium vine cu tracțiune integrală datorită a două motoare electrice (482 CP și 730 Nm) + o baterie de 95 kWh. Autonomia declarată este de 480 km, viteză maximă – 209 km/h, iar 0-97 km/h o face în 4.2 secunde.

Ambele suportă încărcare rapidă cu o putere de până la 100 kW.

Preţurile de start au fost anunţate: de la 45 şi 69 de mii de dolari respectiv.

La Salonul Auto de la New York, dezvoltatorii au anunțat că deja a început certificarea crossoverului în State Unite, înaintea testelor de impact. Începutul producției este programat pentru jumătatea anului 2023, deși INDI EV nu are și nici nu va avea o fabrică proprie: negocieri în acest sens sunt în desfășurare cu mai multe întreprinderi privind asamblarea prin contract.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise