(video) Noul supercar Brabham BT62 – cântăreşte doar 972 de kg, dar produce 1,2 tone forţă de apăsare

Tânăra companie Brabham Automotive a prezentat primul său automobil după o serie de mici teasere pe care le-a distribuit anterior pe internet. Noua maşină se numeşte Brabham BT62, este dedicată doar folosirii pe circuite şi ar fi un concurent pentru modelul McLaren Senna GTR.

Detalii deocamdată sunt puţine, însă destule pentru a ne demonstra ce fel de maşină este aceasta. Aflăm că noul supercar este propulsat de un motor V8 natural aspirat de 5.4 litri, care produce 710 CP şi 667 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una secvenţială cu şase trepte. Caracteristicile dinamice rămân un secret.

Producătorul a mai spus că noul Brabham BT62 a devenit un nou punct de reper pentru brand, asta pentru că a fost făcut de la zero. Pe un şasiu original a fost instalată o carcasă monococă din carbon, iar panourile caroseriei sunt din fibră de carbon şi kevlar. Toate au făcut ca greutatea să nu depăşească 972 de kilograme, în timp ce elementele aerodinamice ale maşinii sunt capabile să genereze o forţă de apăsare de 1.200 de kilograme (cu 200 mai multe decât pe Senna GTR)!

Brabham BT62 rear quarter view lights on

În habitaclu există un volan multifuncţional, pedale reglabile, un ecran de 12 inci care înlocuieşte un panou de bord analogic, scaune sport şi sisteme de siguranţă în conformitate cu cerinţele FIA. Printre alte dotări se numără mecanisme de frânare carbono-ceramice şi anvelope slick Michelin.

Brabham BT62 Driver View

Noul Brabham BT62 va fi produs în doar 70 de exemplare şi fiecare va avea un preţ de start de 1.000.000 de lire sterline. Primele 35 de maşini vor fi făcute în schemele de culori ale monoposturilor cu ajutorul cărora fostul pilot de F1 Jack Brabham a câştigat titluri mondiale.

Reprezentanţii Brabham au mai dat de înţeles că îşi doresc o reîntoarcere în autosport şi cel mai probabil vor participa în viitorul apropiat în cadrul campionatului de curse de anduranţă FIA WEC.

Brabham Automotive este un producător britanic de maşini sportive, fondat în 2018 de către David Brabham, cel mai tânăr fiu al triplului campion mondial în F1 Sir Jack Brabham (02.04.1926 – 19.05.2014). Acesta din urmă a format o echipă numită Brabham racing team, care a concurat în campionatul mondial de Formula 1 între anii 1962 și 1992, şi a câştigat două Cupe a Constructorilor.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise