(video) Preşedintele Lukaşenko are o nouă limuzină blindată de top! Nu, nu e AURUS Senat

Un număr infim de persoane din toată lumea, oameni de afaceri sau şefi de state, au în proprietate sau folosesc în calitate de maşină de serviciu o astfel de limuzină. Nici Vladimir Putin nu a avut şi nu are una. Vorbim despre Mercedes-Maybach Pullman S 600 pre-facelift, şi nu versiunea simplă, ci Guard!

Anume un astfel de automobil foloseşte mai nou preşedintele Republicii Belarus, acesta fiind observat în capitala Minsk în ziua de luni, lângă stadionul Dinamo, acolo unde a avut loc ceremonia de închidere a Jocurilor Europene.

O nouă apariţie este aşteptată astăzi la parada organizată cu ocazia Zilei Independenţei, care în premieră va avea loc de la ora 21:00, scrie kp.by.

Limuzina măsoară în lungime 6.500 de mm, ceea ce este cu 1.053 mm mai mult decât un sedan obişnuit Mercedes-Maybach. În acelaşi timp maşina a devenit mai înaltă cu 100 de mm, iar dimensiunea ampatamentului constituie 4.418 mm. Masa de facto a maşinii este de 5.1 tone, iar cea maximă autorizată poate atinge 5.6 tone!

Confortul şi protecţia este asigurată de portierele şi geamurile care sunt foarte bine dotate. Primele au nişte motoare electrice pentru putea fi deschise. Geamurile însă (produse de italienii de la Isoclima, cu o grosime de peste 6 cm), acoperite cu policarbonat la interior, sunt acţionate cu ajutorul unor mecanisme hidraulice.

Noua limuzină blindată are un nivel de protecţie VR9 (conform directivei ERV 2010). Maşina ştie să protejeze pasagerii de la interior de atacuri balistice sau explozii. Dacă în preajmă ar fi să aibă loc o explozie cu o putere echivalentă a 15 kg de trotil atunci cu automobilul nimic nu s-ar întâmpla.

Vezi şi: (foto) Blindata lui Erdogan a fost adusă la Chişinău cu un Airbus. Maşina în care se va deplasa prin capitală

Vezi şi: (video) A schimbat un Pullman pe o limuzină AURUS Senat. Al doilea om după Putin care o foloseşte

Toată această fortăreaţă pe patru roţi este pusă în mişcare de un motor V12 twin-turbo care generează 530 CP şi 830 Nm de cuplu. Viteza maximă este limitată la 160 de km/h.

În Germania o asemenea maşină are un preţ de cel puţin 1.4 milioane de euro, fiind cel mai scump model Executive din lume. Colegii din Belarus au calculat cât costă şi vămuirea unei astfel de automobil pe numele unei persoane juridice – alţi 784.000 de euro!

Livrările au început nu demult, asta pentru că clienţii trebuie să aştepte aproximativ nouă luni de zile până este gata. Printre primii s-au numărat şi preşedintele Lukaşenko, care şi-a primit comanda în sfârşit.

Anterior omologul lui Igor Dodon folosea la fel un Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard, însă în caroserie W221 facelift. La vremea când încă era făcut costa în Germania minim 900.000 de euro.

Vezi şi: (video) Preşedintele Igor Dodon are o nouă maşină de serviciu

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/