(video) New York 2023: Premieră – noul RAM 1500 REV va putea oferi peste 800 de km autonomie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Era cât pe ce să uităm despre ea. Am mai descoperit o premieră la Salonul Auto Internaţional de la New York, care încă se desfășoară până la sfârșitul săptămânii curente. Este vorba despre noul Ram 1500 REV, un pickup electric dezvăluit într-o avanpremieră acum două luni în cadrul NFL Super Bowl.

Producătorul american afirmă că modelul de producţie va avea să ofere cea mai bună combinație din industrie de autonomie, remorcare, sarcină utilă și timp de încărcare!

Caracteristici cheie:

  • După cum am scris anterior, noul Ram 1500 REV a dezamăgit pentru că nu este o maşină originală precum anunţase conceptul său! Este acelaşi Ram 1500 de ultimă generaţie, introdus în 2018, doar că electrificat. Cabina și bena au rămas aceleași. Doar designul frontal și al stopurilor s-au schimbat pentru a diferenția oarecum modelul cu baterie de cele cu motoare termice. Respectiv, cei de la Stellantis au mers pe calea cea mai ieftină, aşa cum a făcut Ford în cazul lui F-150 Lightning.
  • Ram 1500 REV va fi disponibil în cinci echipări: Tradesman, Big Horn/Lone Star, Laramie, Limited și noul Tungsten.
    • Fiecare include faruri LED premium, o insignă RAM iluminată contemporan și un frunk (sub o capotă nouă) care se deschide cu singură atingere şi are cel mai mare volum din segment (425 de litri).
    • Îmbrățișează o fascie frontală modernă, de culoarea caroseriei, pentru a o diferenția de restul gamei de utilitare ușoare, păstrând în același timp ADN-ul lui Ram. Vine cu jante de 20-22 de inchi şi anvelope pentru toate terenurile.
    • Modelele Tungsten au un hayon electric complet nou și o insignă RAM nouă. Spatele în general are un design complet nou, specific pentru vehicule electrice, cu stopuri LED care se întind până pe hayon.
    • Se spune că mai oferă cel mai spaţiu de depozitare încuiat într-o benă din segment şi câte un RamBox unic și convenabil în pereţii săi, cu câte o priză de 115 volți. Fiecare RamBox este iluminat, foarte versatil, rezistent la intemperii, se poate încuia și include canale de scurgere.
  • Noul Ram 1500 REV ridică din nou punctul de referință pentru interioarele camionetelor cu o varietate de materiale autentice, premium, care sunt atât confortabile, cât și durabile, precum elemente din fibră de carbon, metal și piele care se combină pentru a oferi un nivel de lux văzut doar într-un pickup Ram.  
  • Fiind cel mai avansat Ram 1500 din punct de vedere tehnologic, vine cu sistemul multimedia avansat Uconnect 5 pe un nou ecran tactil vertical opţional de 14.5 inchi (standard de 12 inchi).
    • Un panou de bord de 12.3 inchi există în faţa şoferului, iar un monitor de 10.25 inchi, în premieră în segment, se găseşte în bord în faţa pasagerului!
    • Printre altele: are o oglindă retrovizoare digitală, un Head-up Display color (configurabil până la 10 inci) și un sistem audio Klipsch Reference Premiere (standard în echiparea Tungsten) cu 23 de difuzoare, inclusiv un subwoofer de 305 mm.  
  • Se mai laudă cu un e-shifter (care combină controlul cutiei de viteze, a modului Eco, a blocării osiei, a asistentului de coborâre în pantă și pentru a deschide/închide frunk-ul), noi butoane pentru sistemul de regenerare a energiei, un buton de pornire reproiectat, o comandă pentru controlul direcției remorcii și un panou de comutatoare pentru diverse accesorii (dacă maşina are monitorul de 14.5 inchi, comenzile sunt atât în partea de jos a ecranului tactil, cât și direct în afara ecranului).
  • Noul Ram 1500 REV Tungsten va avea să ofere un interior premium, cu piele de calitate, o parte superioară a cabinei îmbrăcată în Alcantara, alături de accente din metal cu o textură dublă semi luminoasă. De asemenea, vine cu scaune frontale încălzite și ventilate, îmbrăcate în piele premium matlasată, reglabile electric în 24 de direcții, inclusiv cu setări de memorie și funcție de masaj, suport lombar electric și tetiere reglabile electric în patru direcții. Printre altele se numără o insignă exclusivă cu numărul VIN, rame din aluminiu periat, un unic capac pentru levierul cutiei de viteze, sistemul audio sus menţionat, două încărcătoare wireless şi un set de pedale din metal.
  • În mod evident, va fi modern şi la capitolul asistenţă, cu Hands-free Active Driving Assist şi ParkSense Automated Parking System, printre altele. Active Driving Assist este disponibil pentru conducerea automatizată în moduri hands-on-wheel/eyes-on-road și hands-free/eyes-on-road, folosind centrarea în bandă şi un cruise control adaptiv. Sistemul utilizează mai mulți senzori, inclusiv radare și camere, pentru a dicta drumuri adecvate pentru utilizarea tehnologiei.
  • Noul Ram 1500 REV este construit pe noua platformă cadru STLA Frame, concepută special pentru vehicule electrice de dimensiuni mari, cu un design body-on-cadru. Cadrul complet nou din oțel de înaltă rezistență este compus din materiale avansate pentru a fi ușor, dar rigid și durabil. Cadrul STLA este mai lat în mijloc pentru a încorpora eficient acumulatorul, folosind în continuare protecția oferită de șinele cadrului. Un panou aerodinamic de lungime completă îmbunătățește și mai mult cel mai “alunecos prin aer” pickup din segment, cu un coeficient de rezistență estimat la 0,340 Cd.
  • Șoferii se vor bucura de conducere și manevrabilitate de top datorită unei suspensii spate independentă multi-link, unor arcuri preumatice standard cu modificare activă a gărzii la sol (exclusive în segment) şi unor amortizoare adaptive. Suspensia pneumatică reglabilă permite cinci moduri diferite: entry/exit, aero, normal, off-road 1 and off-road 2. Jantele complet noi din aluminiu de 22 inchi vin cu anvelope Pirelli Scorpion all-season 275/50R22.
  • Platforma sa integrează două aşa-numite electric drive modules (EDM), cu o capacitate de 250 kW fiecare, care combină într-un ambalaj motorul electric, cutia de viteze și invertorul, împreună cu capacitatea de tracțiune integrală. EDM-ul frontal este capabil să deconecteze automat puntea pe care stă, iar cel posterior poate fi completat cu un diferențial blocabil electronic.
  • Va exista la alegere cu două baterii: standard cu una de 168 kWh (cu o autonomie estimată de până la 563 km) şi opțional cu una de tocmai 229 kWh (cu o autonomie estimată de până la 805 km)! Sistemul electric de la bord este unul de 800V, astfel că ambele suportă încărcare rapidă cu până la 350 kW (177 km autonomie adăugată în 10 minute).
  • Conform trendului de ultimă oră, va mai putea propune încărcare bidirecțională de la vehicul la vehicul, de la vehicul la casă sau la rețea. Un onboard power panel din benă poate furniza până la 7.2 kW, iar altul opţional din frunk până la 3.6 kW.
  • Cu cei 663 CP şi 840 Nm, estimativ va putea face 0-97 km/h în 4.4 secunde. Va mai fi capabil să parcurgă vaduri de apă cu o adâncime de până la 610 mm, să care în benă maximum 1.225 kg şi să tragă maximum 6.35 tone.

Noul Ram 1500 REV va fi disponibil pe piaţă din 2024, ca model din gama anului 2025. După lansarea lui, va urma premiera modelului Ram 1500 REV XR, care va avea să ofere o autonomie mai mare de 805 km: probabil acesta va fi un hibrid de genul celui în care un motor pe benzină serveşte drept range extender pentru a spori autonomia electrică.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/