(video) New York 2023: Premieră – Noul Subaru Crosstrek Wilderness poate face off-road

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Subaru introduce la Salonul Auto Internaţional de la New York al treilea model din gama celor pregătite pentru ieşiri în off-road, numită Wilderness. Noilor Outback Wilderness şi Forester Wilderness li se alătură Crosstrek Wilderness, realizat pe baza noii generaţii Crosstrek care a debutat mai devreme în luna februarie.

Caracteristici cheie:

  • Reţeta Wilderness este următoarea: o suspensie ranforsată cu o cursă mai lungă, cu arcuri și amortizoare noi, care au mărit garda la sol de la 220 la 236 mm. Unghiul de atac ajunge acum la 20 de grade (+2), iar cel de degajare este de 33 de grade (+2.9). A primit noi panouri suplimentare de protecţie inferioară din oţel, dar şi roţi cu jante de 17 inchi + anvelope de teren Yokohama Geolandar.
  • Subaru Crosstrek Wilderness este echipat cu cel mai puternic propulsor: benzinar boxer natural aspirat de 2.5 litri (185 CP/239 Nm) + variator Lineartronic. Dar setările transmisiei au fost revizuite: treapta principală a fost scurtată (4.11:1 în loc de 3.7:1). În plus, modurile off-road ale sistemului electronic X-Mode au fost recalibrate, iar diferențialul posterior a fost ranforsat.
  • La acest model nou, dacă sistemul electronic va detecta o mișcare pe o pantă abruptă, cu viteză mică, CVT-ul va fi comutat automat la cel mai scăzut raport de transmisie (4,066:1). Și pentru ca variatorul să se încălzească mai puțin, sistemul său de răcire a fost făcut mai performant. Această intervenție din urmă a mai făcut posibilă dublarea greutăţii admise pentru remorcare (până la 1.590 kg).
  • Cu toate noutăţile şi modificările sus menționate, Subaru Crosstrek Wilderness ar trebui să urce fără probleme pe drumuri în rampă cu pietriș şi cu o declivitate de 40%!
  • Alte diferenţe faţă de un Crosstrek obişnuit: bare de protecție negre noi cu proiectoare anti ceaţă adânci montate, bosaje mai proeminente pentru aripi, apărătoare din plastic pentru portiere, o grilă de radiator diferită, o suprafaţă anti reflexivă aplicată pe capotă şi altele.
  • Mai are şi railings-uri noi, mai solide, care permite transportarea unei încărcături de 80 kg, iar în caz de camping/parcare rezistă unei greutăţi de până la 318 kg, astfel că liber poate fi montat un cort.
  • În cabină are o tapițerie hidrofugă și decor contrastant. Versiunea Wilderness are echipamente bogate în dotări, inclusiv sistemul multimedia Starlink cu monitor vertical de 11.6 inchi și complexul de asistenţi electronici EyeSight.

Modelul va fi produs la fabrica Subaru din Indiana. Pe piață va fi disponibil din toamnă, la un preţ de start de 31.995 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise