(video) Noile Volvo EX90 şi Polestar 3, primele maşini de pe piaţă care vor oferi Google HD map

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În noul Volvo EX90, LIDAR-ul, camerele și radarele funcționează împreună pentru a înțelege împrejurimile mașinii și pentru menține în siguranță pasagerii. Iar pentru a moderniza în continuare tehnologiile de conducere asistată și, în cele din urmă, a ajunge la conducerea autonomă în viitor, este nevoie, de asemenea, de o modalitate de a recunoaște mediul în detaliu, atât cel aflat imediat în fața maşinii, cât și cel de la distanțe mai mari, care încă nu se vede.

În acest sens a fost concepută Google HD map – o hartă cuprinzătoare realizată special pentru producătorii de mașini, care oferă informații rutiere foarte detaliate (inclusiv marcaje, indicatoare rutiere, obstacole, obiecte) și actualizate în timp real. Volvo Cars și Polestar vor fi primii constructori care vor aduce tehnologia în cele mai noi produse pe care le-au arătat.

Prin integrarea hărții Google HD, vor putea fi coagulate datele din setul de senzori lider în industrie cu datele precise de la nivelul benzii și de localizare ale Google, pentru a facilita funcții de conducere asistată, cum ar fi asistența la schimbarea benzii și tehnologia Pilot Assist de la Volvo Cars, precum și viitoarea funcționalitate de conducere autonomă. 

Aceste informații rutiere, combinate cu datele de la LIDAR și alți senzori, vor fi procesate prin sistemul computerizat de bază al mașinii, alimentat de platformele NVIDIA DRIVE AI Xavier și Orin. Combinând datele de pe harta HD cu informațiile colectate de la senzorii exteriori și un software dezvoltat de compania de software de siguranță Zenseact, cei de la Volvo şi Polestar îşi propun să creeze o conducere mai previzibilă, sigură și confortabilă. 

Harta HD de la Google va sprijini, de asemenea, introducerea tehnologiei de conducere autonomă în combinație cu setul de senzori format dintr-un LiDAR integrat în acoperiș, radare, camere și senzori cu ultrasunete, pentru a îmbunătăți și mai mult înțelegerea de către mașină a mediului său. 

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/