(video) Premieră: Noul Genesis G70 facelift a debutat în Coreea şi acum vine cu un Drift Mode

Noul Genesis G70 facelift a debutat într-un final în Coreea de Sud şi va fi un rival destoinic pentru BMW Seria 3 şi compania, mai ales când va ajunge în Europa.

Cel mai accesibil model din gama mărcii s-a schimbat la interior şi la exterior în stilul modelelor mai mari şi mai scumpe Genesis, iar prezenţa a până la 373 CP sub capotă îl face destul de interesant.

Caracteristici cheie:

 • Modelul a beneficiat de o parte frontală şi posterioară revizuită, prin adăugarea unei noi bare de protecţie, a unui nou capac al portbagajului, al unui nou set de faruri LED cu semnătura Quad Lamps, a unei noi grile de radiator Crest Grille, a unor noi stopuri şi noi terminaţii de eşapament, care diferă în dependenţă de versiunea modelului.
  • Partea din față a corpului maşinii este complet nouă. Pot fi observate noile blocuri optice Quad Lamps aranjate la două nivele diferite, o semnătură caracteristică ce va fi comună pe toate modele Genesis şi astfel vor putea fi instant recunoscute, alături de grila cu cinci laturi sub forma unui pentagon. Noi sunt şi aripile frontale, care au nişte prize de aer reproiectate în spatele roţilor.
  • În spate, noi sunt stopurile, la fel cu nişte perechi de corpuri de iluminat despărţite la diferite nivele. Capacul portbagajului a fost reproiectat, în locul spaţiului pentru plăcuţa de înmatriculare, coborât pe bara de protecţie şi aceasta modificată, s-au aranjat toate inscripţiile, inclusiv cea GENESIS pe centru. De asemenea, se anunţă şi despre noi modele de jante.
  • Paleta de culori cuprinde acum în total 14 nuanţe, inclusiv două noi opțiuni metalizate și trei finisaje mate. Sedona Brown și Tasman Blue sunt noile oferte metalizate, în timp ce Verbier White, Melbourne Grey și o culoare exclusivă pentru G70, Bond Silver, alcătuiesc opțiunile de finisaj mat.
  • Măsoară apropo 4.685 x 1.850 x 1.400 x 2.835 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament.
 • În habitaclu, marea noutate este un sistem multimedia actualizat care rulează acum pe un monitor de 10.25 inci (anterior fiind de 8.0 inci) cu un Genesis UI design. Sistemul suportă evident interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto, poate accepta actualizări OTA şi pune la dispoziţia şoferului diverse servicii online, dar şi un mod Valet sau posibilitatea achitării unor servicii prin intermediul CarPay, fără a părăsi automobilul.
  • Panoul de bord a rămas cel digital stereoscopic, introdus acum doi ani. În plus, sistemul de încărcare wireless a fost schimbat într-un aspect orizontal, sporind confortul pentru cei cu telefoane a căror dimensiuni de ecran sunt în continuă schimbare.
  • Parbrizul şi geamurile laterale faţă au fost laminate acustic pentru un mai mare confort interior. Acesta din urmă va fi asigurat de o variaţie mai mare de materiale şi culori pentru tapiţerie.
  • Sistemul multimedia mai suportă actualizări wireless pentru hărţile de navigaţie, voice-recognition car control, Remote 360° view, Home Connect (Car-to-home, Home-to-Car).
  • Opţionale sunt dotările: Genesis Digital Key prin folosirea unui telefon cu NFC, Intelligent Front-Lighting System (IFS), panoul de încărcare wireless pentru telefoane, Rearview monitor şi o cameră de bord integrată.
 • Din punct de vedere al siguranţei poate fi dotat cu până la 10 airbag-uri, inclusiv unul care se desface între pasagerii faţă. Suita de sisteme de protecţie şi asistenţă include: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Safe Exit Warning (SEW), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Lane Following Assist (LFA), Multi Collision Brake (MCB), Rear Occupant Alert (ROA), un sistem de ghidare cu lumini proiectate pe carosabil în momentul deplasării în marşarier.
 • Sub capotă poate avea un motor turbo pe benzină cu patru cilindri în linie şi volum de 2.0 litri (252 CP sau 255 CP (cu pachet Sport) la 6.200 rpm şi 353 Nm între 1.400-4.000 rpm), un V6 twin-turbo de 3.3 litri (370 CP sau 373 CP (cu pachet Sport) la 6.000 rpm şi 510 Nm între 1.300-4.500 rpm) sau un turbodiesel de 2.2 litri (202 CP la 3.800 rpm şi 441 Nm între 1.750-2.750 rpm).
 • Toate beneficiază de modul de antrenare “Sports+” nou adăugat, care optimizează și mai mult programarea motorului și a transmisiei, permițând conducătorilor auto să profite din plin de potențialul de performanță al modelului G70. Toate se combină cu o transmisie automată în opt trepte şi tracţiune spate. Un AWD este opţional.
 • În plus, V6-le cu pachet Sport beneficiază de adăugarea unui sistem cu supape variabile în eşapament, iar un nou sistem Dynamic AWD oferă un mod drift încorporat.

Noul Genesis G70 facelift va fi vândut iniţial în Coreea de Sud, urmând să ajungă pe piețele internaționale în 2021. Preţul de start pentru modelul cu benzinar de 2.0 litri în Coreea de Sud este de 29.933 de euro, pentru modelul cu turbodiesel – 32.336 euro, iar pentru cel mai puternic model – 34.013 euro. Mai multe detalii şi dotări vă invităm să le vedeţi pe pagina modelului.

Cmentariile sunt închise