(video) Noul KIA Sorento este primul automobil care va fi echipat cu sistemul inovativ MCB

Noul KIA Sorento este primul automobil care va fi echipat cu sistemul inovativ Multi-Collision Brake dezvoltat de producătorul auto sud-coreean, sistem care, în caz de accident, ajută la evitarea unei coliziuni secundare după impactul inițial, protejând astfel pasagerii.

Sistemul este conceput pentru a ajuta la prevenirea sau atenuarea gravității unei coliziuni secundare, care poate apărea după impactul inițial pe măsură ce automobilul continuă să se oprească, adesea fără controlul șoferului. Sistemul este activat prin declanșarea airbagurilor automobilului, ceea ce indică o gravitate mare a accidentului, ceea ce justifică intervenția MCB. Odată activat, sistemul măsoară viteza vehiculului și orice schimbări de direcție, aplicând nivelul adecvat al forței de frânare pentru a opri mașina.

Sistemul monitorizează poziția pedalelor pentru a verifica dacă șoferul încearcă să accelereze sau să frâneze. Dacă sistemul MCB detectează o intervenție redusă sau nicio intervenție a șoferului, mecanismul de control electronic al stabilității (ESC) intervine pentru a aplica nivelul adecvat de frânare pentru situația în care se află automobilul. Sistemul nu este activ la viteze care depășesc 180 km/h, deoarece intervenția asupra frânei la viteze mari poate provoca alte impacturi severe!

A patra generație a modelului Sorento va fi primul automobil KIA vândut în Europa care include această nouă tehnologie inovatoare de siguranță. Sorento este deja una dintre cele mai sigure mașini din clasa sa, fiind dotată cu o gamă largă de tehnologii de evitare și/sau atenuare a coliziunilor, inclusiv cea mai recentă tehnologie dezvoltată de KIA – Forward Collision-avoidance Assist (FCA – Sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale), cu detectarea pietonilor, ciclistilor și automobilelor. Sistemul MCB extinde pachetul de siguranță a modelului Sorento, concentrându-se asupra situației apărute imediat după un accident.

Sistemul MCB este oferit în dotarea standard pentru toate modelele Sorento, inclusiv pe noul model plug-in hybrid care va fi lansat în Europa la începutul anului 2021. Amintim că noul Sorento este deja disponibil pe piaţa din Republica Moldova.

Eficacitatea sistemului MCB în prevenirea accidentelor secundare a fost deja recunoscută de organismul european de evaluare a siguranței mașinilor, Euro NCAP – Programul european de evaluare a mașinilor noi. Programul a acordat un punct de siguranță suplimentar automobilelor echipate cu sistemul MCB pentru protecția pasagerilor. Testarea empirică a sistemului a indicat faptul că echiparea unei mașini cu sistemul MCB a dus la o scădere cu 8% a deceselor și cu 4% a leziunilor grave comparativ cu aceeași mașină fără sistemul MCB.

KIA va implementa sistemul MCB și pe alte modele din gama sa, conform cu actualizările planificate pentru fiecare model în anul următor.

Vezi ce alte sisteme de asistenţă mai poate avea la bord:

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-noul-kia-sorento-x-line-pare-cel-mai-potrivit-pentru-moldova/
https://autoblog.md/video-noul-sorento-primul-model-kia-din-europa-cu-sistem-rspa/
https://autoblog.md/video-kia-introduce-sistemul-terrain-mode-pe-noul-sorento/
https://autoblog.md/video-noul-sorento-a-devenit-primul-model-kia-din-europa-cu-tehnologia-bvm/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/