(video) Noul Lamborghini SCV12 – primele detalii şi imagini

Hipercarul de circuit dezvoltat de Squadra Corse şi botezat Lamborghini SCV12 și-a încheiat programul de dezvoltare și este acum gata să ajungă pe pistă pentru premiera sa mondială, programată pentru o zi din vara anului 2020. Despre pregătirea acestei maşini s-a anunţat pentru prima dată în octombrie 2019.

Echipat cu cel mai puternic motor V12 aspirat natural făcut vreodată de compania italiană până în prezent, SCV12 – proiectat de Lamborghini Centro Stile – este capabil să producă peste 830 CP datorită supraîncărcării aerodinamice la viteză mare.

Potrivit companiei, noul SCV12 beneficiază de competența în domeniul sportului cu motor, folosind experiența diviziei Squadra Corse pentru a produce o eficiență aerodinamică crescută și un nivel de forță de apăsare mai mare decât o mașină de curse de clasă GT3.

Capota frontală a lui SCV12 are o priză de aer dublă și o coastă centrală care direcționează fluxul către buzunarul de admisie amplasat pe acoperiș. Acesta din urmă direcționează respectiv presiunea dinamică a aerului creată de mișcarea mașinii pentru a crește presiunea statică a aerului în galeria de admisie a motorului, creând un flux de aer mai mare prin motor și respectiv creșterea puterii.

Intenția clară a autoturismului și eficiența aerodinamică este îmbunătățită în continuare prin splitter-ul proeminent din față, flancurile laterale și aripioarele verticale de pe pragurile laterale, în timp ce în spate se află o aripă enormă din fibră de carbon.

Câteva aspecte ale lui SCV12 au fost dezvoltate în special pentru acest hipercar de circuit, cu soluții specifice de curse concepute de inginerii Squadra Corse, inclusiv un nou șasiu realizat complet din fibră de carbon, care permite un raport putere-greutate mai mare, precum și cea mai bună manevrabilitate și experienţă de conducere pe circuit.

Șasiul ușor cu tracțiune spate încorporează o cutie de viteze secvențială cu șase trepte ca element structural în șasiu, reducând greutatea și îmbunătățind distribuția greutății!

Suspensia spate de tip Pushrod este instalată direct pe cutia de viteze, în timp ce puterea este livrată pe pistă prin intermediul unor anvelope Pirelli de tip slick, speciale dezvoltate, montate pe jante din magneziu de 19 şi 20 inci (faţă/spate respectiv).

Noul SCV12 va fi asamblat integral în cadrul fabricii Lamborghini Squadra Corse din Sant’Agata Bolognese, ca o ediție limitată. Clienții vor deveni membri ai unui club foarte exclusivist: vor participa la programe avansate de conducere pe unele dintre cele mai prestigioase circuite ale lumii, cu asistența tehnică a inginerilor Squadra Corse și sub tutoratul special al lui Emanuele Pirro, câștigător de cinci ori al cursei de 24 de ore de la Le Mans și consultant în proiecte speciale al Lamborghini Squadra Corse.

https://autoblog.md/video-noul-lamborghini-sc18-alston-primul-automobil-special-creat-de-squadra-corse/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/