(video) Noul Lexus LX poate fi comandat şi în Republica Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Lexus LX devine disponibil de comandat şi în ţara noastră! Am intrat în posesia câtorva detalii legate de preţul său şi de termenii de livrare.

De exemplu, aflaţi că primele exemplare sunt aşteptate deja în această primăvară!

Detaliile esenţiale pe care trebuie să le cunoaşteţi despre noul LX le puteţi afla din acest articol dedicat. Pe scurt însă vă putem aminti că SUV-ul nu s-a schimbat semnificativ în dimensiuni, însă a pierdut destul de mult din greutate – minus 200 kg.

Are la bază o nouă platformă, adoptată pentru prima dată de Lexus, care îl face mai tehnologizat şi mai capabil în off-road. Foloseşte o nouă generație de motoare V6 twin-turbo, fără alte opţiuni. Versiunea LX 500d are un turbo diesel de 3.3 litri (300 CP/700 Nm), iar LX 600 are un benzinar de 3.5 litri (415 CP/650 Nm).

Cutia de viteze este una automată cu 10 trepte, fără alternativă. Tracţiunea este integrală şi în schemă mai pot fi incluse până la trei diferenţiale.

Designul exterior îi poate fi calificat ca o reinterpretare a celui folosit anterior, însă interiorul îi este complet nou. Planşa de bord îi este înzestrată cu mai multe monitoare, cel central inferior de 7.0 inci fiind dedicat exclusiv controlului climatizării, dar şi a modurilor de conducere, inclusiv cele pentru off-road.

Încă o noutate, în dependență de echipare, este configuraţia cu doar patru locuri pentru pasageri, o alternativă pentru cele şapte locuri care vin standard. Cele mai bune materiale decorative şi de tapiţerie, pe lângă geamuri acustice (dispune de cea mai groasă sticlă de parbriz de 5.76 mm de la Lexus), materiale fonoabsorbante şi un sistem activ de anulare a zgomotului, vor contribui la un confort sporit semnificativ în comparație cu generaţia anterioară.

În ţara noastră noul LX va fi disponibil cu ambele motoare la alegere! Modelul LX 500d în echipare Luxury costă minim 120.900 de dolari SUA. Versiunea de top LX 600, în echipare Superior, are un preţ de pornire de 146.500 dolari.

Pentru orice piaţă de pe glob, Lexus LX este produs exclusiv în Japonia.

Cmentariile sunt închise