(video) Noul Polestar 2 – premieră mondială publică la Geneva, însă prezentarea online are loc astăzi

(update 27.02.2019) Prezentarea Polestar 2:

(update 14.12.2019) Polestar 2 îşi va face debutul său mondial, miercuri, 27 februarie 2019. Prezentarea va avea loc la sediul central al companiei, din Goteborg, Suedia şi va fi transmis online.

Potrivit Polestar, un astfel de format digital de prezentare reduce semnificativ “amprenta de carbon” a evenimentului și sprijină unul dintre avantajele cheie ale electromobilității, cel de a îmbunătăți calitatea aerului.

Cu o săptămână mai târziu, maşina va putea fi admirată şi la Salonul Auto de la Geneva, acolo unde vom fi şi noi. Staţi aproape pentru mai multe detalii, dar până atunci, iată încă o imagine teaser proaspătă.


(update 24.01.2019) Polestar 2 – iată cum îi va arăta sistemul multimedia bazat pe Android şi detalii despre baterie

Polestar vine cu noi detalii despre cea de-a doua maşină pe care o pregăteşte pentru prezentare. Polestar 2 va fi prima mașină din lume, cu o configurație software reală, ceea ce înseamnă că nu va fi actuală doar la momentul lansării şi în scurta perioadă de după, ci va fi actualizată frecvent și automat.

Câți oameni ar cumpăra vreodată un smartphone dacă știau că nu se va actualiza niciodată? Polestar crede că oamenii ar trebui să aibă aceleași cerințe de la mașinile lor. Polestar 2 vine cu un sistem de operare/multimedia bazat pe Android, care este mereu conectat la internet și primește actualizări de tip “over-the-air” (OTA) la fel ca un smartphone.

De asemenea, Polestar 2 oferă aplicații, servicii și tehnologii pe care utilizatorii le folosesc în fiecare zi pe smartphone-urile lor (cum ar fi Google Maps și Asistentul Google), care sunt proiectate și adaptate special pentru o experiență în vehicul.

Datorită magazinului Google Play, la fel încorporat standard, acele aplicații pe care le utilizați pe telefonul dvs. sunt, de asemenea, disponibile în mașină: pot fi redate playlist-uri sau podcast-uri ascultate anterior pe telefon, puteți obține informații despre trafic și meteo în timp real, rămâneți în contact cu cei mai apropiați și cei dragi și multe altele.

Acesta va fi, de asemenea, echipat cu alte caracteristici care lipsesc foarte mult într-un UI (user interface) auto. Prima dintre care este un asistent vocal digital, care este la fel de util ca și o persoană reală: Polestar 2 vine cu un Google Assistant încorporat.

De la optimizarea temperaturii la alegerea unei melodii, asistentul Google vă permite să controlați lucrurile cu vocea dvs., permițându-vă să vă concentrați asupra conducerii. Cu progrese semnificative în învățarea automată, înțelegerea limbilor și recunoașterea vorbirii, asistentul poate recunoaşte ce spuneţi și vă poate răspunde în mod natural.

Iată cum se realizează acest lucru, puţin ironizat de Polestar:

A doua caracteristică este ceva folosit în mașinile din întreaga lume, dar pe un dispozitiv secundar. Cu peste un miliard de utilizatori din întreaga lume, a fost o alegere naturală ca Google Maps să fie aplicația de navigare preinstalată pentru Polestar 2. Cu ajutorul serviciului Google Maps încorporat, Polestar spune că poate oferi funcții utile, cum ar fi informații privind traficul în timp real și orele de locație, în timp ce este eliminată nevoia de a consulta un telefon în timpul şofatului.

Aceasta este o parte a ideii generale că această mașină este o integrare perfectă în viața modernă. Nu numai că este ambalată cu tehnologia cea mai recentă, ci va fi la curent cu toate lucrurile.

Polestar a făcut o pagină web mobilă, care poate fi accesată doar de pe telefon sau tabletă, în care ne arată cum va fi sistemul multimedia şi de control al unor funcţii, care va rula pe ecranul din interiorul maşinii. L-am încercat deja:

Apropo, anume în acest demo am descoperit alte două imagini teaser: una ne arată maşina în întuneric cu faruri în stilistica actuală Volvo şi stopuri conectate printr-o bandă luminoasă, iar a doua, cea de mai jos, ne arată formele lui Polestar 2 de la înălţime, care sunt practic identice cu Volvo 40.2, un concept prezentat în 2016 pe lângă cel al lui XC40.

O menţiune importantă Polestar o face şi despre setul de acumulatori al primului său electromobil. Bateria, la fel ca toate celelalte componente ale modelului Polestar 2, optimizează performanța și ridică autovehiculul deasupra altor vehicule electrice. Natura rigidă și necondiționată a acumulatorului asigură rigiditate suplimentară la torsiune. Respectiv, soluţia crește manevrabilitatea și capacitatea de reacție, făcându-l pe şofer să beneficieze de experiență de neegalat.

De asemenea, rezolvă o problemă care afectează toate vehiculele electrice: zgomotul rutier. Vehiculele electrice sunt liniștite de felul lor. Zgomotul redus al motorului/motoarelor electrice înseamnă că tot zgomotul din exterior se aude mai clar, făcând o atmosferă mai puțin confortabilă în interiorul mașinii. Acest lucru, în plus față de vibrațiile cauzate de suprafețele rutiere diferite, face referire la NVH (Zgomot, Vibrație și Asperitate) și toate aceste incomodități sunt rezolvate destul de elegant de bateria lui Polestar 2.

Pe acest vehicul anume setul de acumulatori înlocuiește materialul utilizat în mod tradițional pentru optimizarea NVH, reducând zgomotul rutier cu 3.7 dB.

Polestar 2 a fost proiectat precis pentru a fi o integrare perfectă în viața modernă. Timpul de încărcare, capacitatea bateriei și autonomia au fost optimizate pentru a face din Polestar 2 o mașină versatilă, puternică și ecologică, care este şi una modernă, avangardistă şi sigură pentru familii.

Unul dintre aspectele cele mai importante ale unui vehicul este accesibilitatea acestuia. Ar trebui să fie ușor de condus și la fel de ușor de interacționat cu el. De aceea, una dintre cele mai interesante caracteristici ale interfeței de utilizator intuitive, unică și predefinită a Polestar 2, este afișajul digital care îşi face apariţia pe măsură ce proprietarul se apropie de mașină, prin detectarea telefonului care va fi folosit şi drept cheie!

Ecranul, localizat cel mai probabil undeva pe caroserie, se aprinde automat, indicând cantitatea de încărcare a bateriei, timpul rămas până la încărcarea completă și distanța pe care poate rula maşina, toate înainte ca ușa să fie deschisă. Odată ce șoferul se așează pe scaun, afișajul se “trezeşte mai mult” pentru a se adapta prezenţei conducătorului.

Asta este convingerea Polestar, că mașina ar trebui să se adapteze la șofer, și nu la contrariul, așa cum s-a întâmplat de când oamenii s-au oprit în a se baza pe cai pentru a-și trage vehiculele.


(04.01.2019) Polestar 2 – primele informaţii oficiale despre concurentul real pentru Tesla Model 3

Primul electromobil făcut de Polestar în colaborare cu Volvo Car Group, numit Polestar 2, urmează a fi dezvăluit peste câteva săptămâni. Anunţul a fost făcut oficial de către sub brandul suedez, alături de o primă imagine teaser.

Alături de anunţ, Polestar a dezvăluit şi primele detalii esenţiale despre modelul 2:

  • primul BEV (battery electric vehicle) de la Polestar şi Volvo Car Group;
  • autonomie estimată la aproximativ 500 de km (caracteristica finală va fi dezvăluită în scurt timp);
  • 400 de CP (caracteristicile finale vor fi dezvăluite în scurt timp);
  • tip caroserie – fastback cu patru portiere;
  • va introduce în premieră noul sistem multimedia Google Android HMI, împreună cu debutul într-un automobil a Google Assistant;
  • va fi vândut la un preţ similar cu cel al Tesla Model 3;
  • va fi valabil printr-un tip de abonament, care va fi o versiune mai premium a Care by Volvo package, dar şi prin vânzări în schimbul numerarului;

Se menţionează că producţia electromobilului va demara la scurt timp după ce se va întâmpla asta cu Polestar 1, coupeul sport plug-in hybrid, mai târziu în acest an.

Vezi şi: (video) Polestar 1 a ieşit la teste pe pământ suedez. Vezi cum e accelerat până la 220 km/h pe asfalt umed

Cmentariile sunt închise