(video) Noul Toyota Crown Sport adoptă tehnologia plug-in hybrid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Toyota Crown Sport încă este vândut doar acasă în Japonia, însă nu se exclude că ar putea ajunge și pe alte piețe pentru a-i spori vânzările. Inițial a debutat într-o singură versiune hibridă, dar ale cărei caracteristici nu erau chiar potrivite pentru un aspect sportiv atât de expresiv. Noua motorizare introdusă pe Crown Sport RS este concepută pentru a corecta situația, continuând în același timp tendința generală spre electrificare.

Caracteristici cheie:

  • Unitatea de propulsie PHEV combină un benzinar natural aspirat de 2.5 litri (177 CP/219 Nm), un variator electromecanic pe puntea din față (are integrat un electromotor cu 182 CP/270 Nm) și un electromotor separat pe puntea din spate (54 CP/121 Nm). Puterea totală combinată a sistemului se ridică la 306 CP.
  • O baterie poziționată sub podea, în centrul vehiculului, cu o capacitate de 14.85 kWh poate asigura până la 90 km autonomie electrică, fiind necesare 38 de minute pentru a o reîncărca rapid până la aproximativ 80%. În combinație cu un rezervor plin de benzină (55 de litri), autonomia totală poate depăși 1.200 km.
  • Datorită unui sistem electric 4WD E-Four, puterea produsă de sistemul PHEV este distribuită complet între toate cele patru roți. În plus față de obținerea unei stabilități superioare la conducere, s-a îmbunătățit și senzația de stabilitate chiar și atunci când se fac viraje în vreme cu zăpadă sau ploaie. Amintim că mașina are și direcție pe puntea din spate.
  • Pe lângă schimbările de sub capotă, inginerii japonezi au crescut rigiditatea caroseriei prin aplicarea de bretele suplimentare de întărire sub podea și în tunelul central. Iar setările amortizoarelor din suspensia adaptivă (care funcționează în mod independent pe fiecare roată) au fost, de asemenea, revizuite pentru a fi mai rigide. În spatele jantelor din aluminiu negru, de 21 inchi, se ascund frâne cu discuri mari ventilate intern și etriere din aluminiu cu șase pistoane (pe puntea din față).
  • Pentru comparație, greutatea noii versiuni de top ajunge la 2.030 kg, față de cele 1.810 kg cât are modelul de bază.
  • Printre alte caracteristici ale versiunii RS se numără modul My Room, care permite utilizarea sistemelor multimedia și de climatizare pentru un timp nelimitat în timpul încărcării bateriei. De asemenea, există o priză ce permite conectarea la mașină a diverselor dispozitive și aparate electrice cu o putere de până la 1.500 W.
  • Pe lângă jantele exclusive și etrierele de frână roșii, Crown Sport RS se distinge vizual de hibridul de bază doar prin plăcuțele de identificare de pe caroserie. Interiorul este predominant negru, scaunele frontale fiind profilate, iar pentru contrast sunt o serie de accente roșii, inclusiv sub forma centurilor de siguranță. În spatele volanului există padele de comutare manuală a treptelor.
  • Vehiculul este, de asemenea, echipat cu Vehicle to Home (V2H), un sistem care permite ca electricitatea stocată în bateria vehiculului să fie furnizată pentru a alimenta activități de agrement, ori o locuință în timpul unei pene de curent sau în cazul unui dezastru natural. Cu o încărcare completă a bateriei și un rezervor plin de benzină, acest sistem poate furniza suficientă energie electrică pentru aproximativ 6.5 zile de utilizare.

În Japonia, prețul de start al noului Crown Sport RS este echivalentul a 48.800 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise