(video) Noul Toyota LC 300 a devenit pickup în Australia şi decapotabilă în Emirate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Australia, noul Toyota Land Cruiser 300 va exista şi în formatul unui pickup, însă producătorul nipon nu este implicat în niciun fel în acest proiect. Pickup-ul cu o cabină cu două rânduri de scaune a fost conceput de compania privată Creative Conversions. Astfel de mașini vor fi realizate conform comenzilor individuale prin metoda de conversie, adică prin modificarea unui SUV standard.

În proiectul companiei din Australia, cadrul SUV-ului în zona ampatamentului este extins cu 700-800 mm, adică până la 3.550-3.650 mm (la alegere). Partea din spate este tăiată din caroserie, iar noul perete format este sudat cum ar veni în cabină, în timp ce panourile ușilor posterioare rămân cele originale.

Clienţilor li se mai pun la dispoziție două platforme de încărcare din aluminiu, cu o lungime de 1.800 sau 2100 mm. Iar în spatele portierelor posterioare şi a cabinei, la un nivel inferior, spaţiul de sub locurile din spate a fost utilizat şi pentru organizarea unor cutii de depozitare la care există acces din afara maşinii.

Versiunea de bază a unui astfel de Land Cruiser 300 cântăreşte 3.800 kg și este capabilă să tragă o remorcă de 3.5 tone. Contra cost se poate obţine o versiune ranforsată de 4.495 kg, care poate tracta o remorcă de 4.2 tone.

Până în prezent Creative Conversions a asamblat primele două prototipuri, iar alte cinci sunt în proces de transformare. Compania are o experiență vastă în producerea de astfel de conversii, anterior lucrând şi cu LC 200. Preţurile finale se stabilesc individual cu clientul.

Iar în Sharjah, oraş din Emiratele Arabe Unite, un Land Cruiser 300 a fost adaptat pentru călătorii prin deşert, fiind transformat într-o decapotabilă cu trei rânduri de scaune. De pe SUV a fost eliminat acoperişul, dar şi montanţii posteriori. În schimb a primit o copertină textilă care acoperă primele două rânduri şi care se sprijină pe elemente transversale ce servesc în acelaşi timp la protejarea pasagerilor în caz de răsturnare.

Exemplarul, care cel mai probabil ar fi unic, mai dispune de un bullbar ce îi protejează toată faţa şi de care sunt ataşate LED-uri suplimentare. Pe lateral au apărut noi praguri late şi în acelaşi timp destul de rezistente. Şi în spate există un bullbar care acoperă stopurile şi bara de protecţie, servind şi suport pentru o roată de rezervă, dar şi o canistră de carburant.

Alte detalii nu se cunosc din păcate. Nu se exclude că baza pentru acest proiect ar fi fost un exemplar care, de exemplu, ar fi căzut pe acoperiş în timpul transportării şi a fost deteriorat doar în partea superioară.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise