Șoferul beat care a mușcat un polițist de ureche a fost condamnat la 12 ani și 4 luni de închisoare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procurorii de la Anenii Noi au obținut aplicarea unei pedepse aspre în cauza penală de învinuire a unui tânăr de 24 de ani de comiterea mai multor infracțiuni. Amintim că este vorba despre cazul din vara lui 2023 când un polițist a fost mușcat de ureche.

Printre acestea se numără conducerea în stare de ebrietate și fără permis, aplicarea violenței față de o persoană cu funcție de răspundere și vătămarea intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății.

FOTO: storyblocks.com

Potrivit sentinței Judecătoriei Anenii Noi, Sediul central, din 28 februarie 2024, exprimată pe ditamai 60 de pagini, inculpatul a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare. Pedeapsa o va executa în penitenciar de tip semiînchis.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că inculpatul, la data de 4 iunie 2023, aproximativ la ora 16:00, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, în momentul conducerii unei Toyota Camry pe drumul public din satul Speia, fără a deține permis de conducere, a fost oprit pentru verificarea actelor de către angajați ai IP Anenii Noi. Am scris și noi atunci despre caz.

Acționând de comun acord cu al doilea inculpat în vârstă de 21 de ani, care îi era pasager, cu scopul de a sista activitatea de serviciu a angajaților poliției, a devenit agresiv. S-a adresat în privința funcționarilor cu cuvinte necenzurate, i-a îmbrâncit și amenințat cu violența. Un timp îndelungat a refuzat să prezinte actele. După care a pătruns în mașina de poliție și a distrus terminalul radio de circa 15.000 de lei. 

Ulterior, când unul din polițiști a întreprins acțiuni pentru a imobiliza inculpatul, șoferul beat l-a mușcat pe polițist de ureche. În rezultat a fost șfâșiat pavilionului urechii stângo, astfel cauzându-i polițistului, conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, o vătămare corporală gravă.

Al doilea inculpat, care a facilitat comiterea infracțiunii prevăzute de art. 349 din Codul Penal, a fost și el condamnat. A primit un an și 6 luni de închisoare. Doar că acesta a fost anunțat în căutare din motivul eschivării sale de la răspunderea penală.

Procuratura Generală atenționează în context cetățenii! Orice act de violență sau opoziție față de autorități în exercitarea atribuțiilor lor funcționale, atrage sancțiuni drastice, inclusiv ani grei de închisoare. Se încurajează respectul și colaborarea cu forțele de ordine pentru menținerea siguranței în societate.

Cmentariile sunt închise