(video) NVIDIA introduce platforma DRIVE Xavier pentru maşini cu autopilot şi anunţă o colaborare cu VW

În cadrul expoziţiei Consumer Electronics Show (CES) 2018, renumita companie NVIDIA a prezentat oficial o platformă înalt tehnologizată, numită DRIVE Xavier şi creată special pentru automobilele robotizate care vor folosi tehnologii de pilotare automată.

Pe înţelesul tuturor, NVIDIA spune că această componentă electronică are menirea de a aduce inteligenţa artificială în toate elementele care fac parte din sistemul de control al unui autovehicul.

Modulul DRIVE Xavier conţine aproximativ nouă miliarde de tranzistoare şi a fost făcut de peste 2.000 de specialişti timp de 4 ani. Investiţiile în acest proiect s-au ridicat la două miliarde de dolari!

La baza acestei platforme se află opt nuclee personalizate de calcul, alături de un bloc grafic de generaţie nouă pe arhitectură Volta cu 512 nuclee CUDA, noi acceleratoare pentru vizualizare computerizată, un nou accelerator pentru o “auto-învăţare” în profunzime şi noi video procesoare cu suport 8K HDR.

Puterea de calcul este declarată la 30 de miliarde de operațiuni pe secundă (!) şi în acelaşi timp nu se consumă mai mult de 30 de waţi per oră. Astfel, eficiența energetică a DRIVE Xavier este de aproximativ 15 ori mai mare decât cea a sistemului de generație anterioară DRIVE PX 2

Noul produs se caracterizează printr-o productivitate fără precedent și sprijină oportunități importante de formare pentru piața automobilelor. Clienții, dar şi partenerii NVIDIA, vor începe să primească unităţi DRIVE Xavier în primul trimestru al anului curent.

Vezi şi: (video) Nvidia a făcut un super computer pentru mașinile cu autopilot de nivel 5. Iată ce dimensiuni are

Prezentarea organizată de NVIDIA a inclus şi un anunţ al unui parteneriat încheiat cu Volkswagen. Produsele sale vor fi folosite în viitoarele maşini inteligente ale germanilor.

Mai exact, este vorba despre implementarea soluţiilor NVIDIA DRIVE IX pentru realizarea funcţiilor intelectuale, numite AI Co-Pilot. De exemplu, unele dintre acestea pot fi recunoaşterea feţei celui care se apropie de automobil pentru deblocarea automată a uşilor sau implementarea controlului vocal/gestual.

Astfel de sisteme vor primi informaţii de la mai mulţi senzori care vor fi instalaţi la exterior şi în interiorul unităţii de transport. Funcţionalitatea acestora va putea fi îmbunătăţită sau li se vor adăuga altele cu ajutorul unor update-uri software.

Potrivit informaţiilor, prima maşină care va primi sistemul AI Co-Pilot făcut pe platforma NVIDIA va fi microbuzul electric Volkswagen I.D. BUZZ. Acest electromobil este făcută pe baza noii platforme modulare MEB.

Configuraţia standard al unei astfel de maşini prevede prezenţa unor motoare electrice pe ambele punţi şi a unui sistem de tracţiune integrală respectiv. Puterea totală generată se va ridica la 369 de CP, iar autonomia va putea ajunge până la 600 de km.

Sursă: 3dnews

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/